Mansur Yavaş Şanlıurfa’ya geldi

UNESCO tarafından "Müzik Şehri" olarak tanınan Şanlıurfa'da bugün düzenlenecek olan "UNESCO Müzik Şehri Lansmanı" programına katılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, Şanlıurfa’ya geldi.

Şanlıurfa’da lansmanı yapılanacak olan "UNESCO Müzik Şehri’ne katılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, Şanlıurfa’ya geldi. Program öncesi Mansur Yavaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'la bir araya geldi.

 

Bugün Şanlıurfa, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde dev bir organizasyon düzenlenecek. UNESCO tarafından "Müzik Şehri" olarak tanınan Şanlıurfa, dünya çapında dikkat çekecek etkinliklerle adını duyuracak.

 

6 kıtadan 24 büyükelçi ve 300'den fazla şehirden temsilcilerin katılacağı etkinlikte, şehrin müziği, tarihi, gastronomisi ve turizmi uluslararası arenada tanıtılacak. Etkinliklerde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın eşlik edeceği “Senfonik Urfa Türküleri”, Âşıklar, Dengbêjler, Tasavvuf Müziği ve Urfa Ahengi Sıra Gecesi Topluluğu sahne alacak.



ajans urfa