İkinci el telefon satışında patlama;

İkinci el telefon satışında patlama

Sıfır telefon fiyatları cep yakıyor. Durum böyle olunca Şanlıurfa’da ikinci el ve yenilenmiş telefonlara talep arttı. Elektronik cihazların satıldığı Kapaklı Pasajında artık sıfır telefonları soran yok. Bazı vatandaşlar yüksek model telefonunu satıp yerine değeri çok daha düşük telefonlar alırken, bir zamanların çok tutulan eski model telefonları da askerlerin ve yaşlıların gözdesi durumunda....

ŞANLIURFA – Kur artışından sonra sıfır telefonların yanına artık yanaşılamıyor. Fiyatların fahiş şekilde artması ikinci el cep telefonlarına ilgiyi artırmış durumda.

Şanlıurfa’da telefon alım satımının yapıldığı Kapaklı Pasajı esnafı da üst üste gelen zamlar sonrasında alım gücü düşen müşterilerin ikinci el telefonlara yöneldiği belirtiyor.

Daha önce sık sık telefonlarını yenileyenlerin şimdilerde ya ikinci el telefon aldığını ya da arıza yapan telefonlarını tamire getirdiğini belirten esnaf, sıfır telefonları artık pek kimsenin sormadığını ifade ediyor. Askerler ve yaşlı insanların tercihi ise eski model telefonlar.

YILDIRIM: MÜŞTERİLER ARTIK BASİT TELEFON İSTİYOR

Halkın telefon tercihinin ekonomik şartların bozulmasından sonra değiştiğini vurgulayan telefon satıcısı Recep Yıldırım, “İkinci el telefonlara rağbet arttı. Milletin artık yüksek model telefonları alacak güçleri kalmadı. Gelen müşteriler artık basit telefon istiyor. Bazı vatandaşlar en ucuz telefonu almak istiyor. İkinci el telefonlarda fiyatların 150 ila 200 TL civarında olduğu modeller var. Şimdi iyi bir telefon 4 bin TL’den aşağı değil. Bir asgari ücret parası” dedi.

“İnsanlar ekmek derdine düşmüşken sıfır telefonu ne yapsın?” diyen Yıldırım, ikinci el telefonlara en çok askerlerin rağbet ettiğini söyledi. Yaşlı kesimlerin tercinin ise tuşlu telefonlar olduğunu ifade eden Yıldırım, “75 yaşı ve sonraki yaşlılar dokunmatik telefondan anlamadığı için tuşlu telefon kullanıyor” diye konuştu.

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için elindeki yüksek model telefonu satıp değeri çok daha düşük olan telefonlar aldığını da belirten Yıldırım, “Vatandaşlar zaruri ihtiyaçlarını öğreneğin 7 bin TL’lik değeri olan telefonunu 2 bin TL’lik olan telefonla değiştirerek gideriyor” ifadesini kullandı.

 

SALAÇ: EKONOMİK DURUM ESKİ MODEL TELEFONLARA YÖNELTTİ

Telefon alım satımı yapan Celal Salaç, maddi sıkıntılar yaşayanların eski modellere yöneldiğini söyledi.   Salaç, “Şimdiki zamanda insanlar maddi sıkıntılar yaşadığı için eskiye dönük düşük modeller alıyorlar. Bu tür eski model telefonları daha çok asker ve yaşlı kesimi talep ediyor. Dokunmatik telefonları pek kullanmasını bilmeyenler tuşlu telefon tercih ediyor” dedi.

 

ÖZBEK: DURUMU İYİ OLMAYANLAR UCUZ TELEFON ALIYOR

Telefoncu Eyyüp Sabri Özbek de eski zamanların gözde telefonlarının şimdilerde yeniden ilgi görmeye başladığını ifade etti.

“Millet geçimini sağlayamadığı için geçmiş dönem telefonları alıyor” diyen Özbek, “Bazı müşteriler akılı telefonlarını satıp ikinci el telefonları alıyor. Asgari ücretle çalışan insanlar da artık ikinci el telefonları talep ediyor. Bir zamanların çok tutulan telefonları 3310, E-250, 3310, 6600 ve 6310 modeller ilgi görüyor”.

SİNAN ÖZDEMİR – ASUDE ARTAN - ÖZEL HABER / BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum