Harran Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Polikliniği hizmete girdi;

Harran Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Polikliniği hizmete girdi

Ülkede en çok doğum oranına sahip Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Polikliniği, son teknolojik cihazlarla hizmet vermeye başladı....

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu,  göreve başlamasının ardından hastane bünyesinde doktor ve bölüm eksikliklerini giderme adına yaptığı çalışmalara biri yenisini daha ekledi.

Harran Üniversitesi Hastanesinde bebeklerin il dışına sevk edilerek ailelerin mağdur edilmemesi, bebeklerin izleniminin Şanlıurfa’da gerçekleşmesi ve tüm sorunlarını yakından takip etmek amacıyla Şanlıurfa’da ilk ve tek olan Yenidoğan Polikliniği hizmete açıldı.

Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavisinde uzman doktor ve özel eğitilmiş personellerle hizmet vermeye başlayan poliklinik,  gebelik süresince ve doğum sırasında oluşan herhangi bir olumsuzlukta acil müdahale edilmesine imkan sağlayacak. Kendi dalında uzman ekipçe, doğan bebeklerin sağlıkları beraber değerlendirip ve bebeklerinin büyüme, beslenme ve gelişimi izlenecek.

Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Yenidoğan Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yücesoy Bağdiken, yenidoğan döneminde bebeğin sağlığının kontrol edilmesi için yenidoğan servisinin gerekli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Yenidoğan dönemi, doğum sonrası ilk 28 günü kapsamaktadır. Bu dönemde anne karnındaki duruşunu korumaya çalışan bebek, dış ortama karşı savunmasızdır ve hastalıklara karşı oldukça duyarlıdır. Yenidoğan bebekler doğduğunda vücudunu kontrol edecek güçte değildir. Bu bebekler doğumla birlikte anne karnındaki güvenli ortamdan ayrılarak dış dünya ile tamamen karşı karşıya kalmışlardır. Bu nedenle bebeğin iyi beslenmesi ve hastalıklara karşı korunması gerekir. Bu süreç iyi ve yeterli bir uzmanlık gerektirmektedir.”

HASTANEDE 2022’DE BİN 480 DOĞUM GERÇEKLEŞTİ

Ülkede en fazla doğumun Şanlıurfa’da olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bağdiken, Harran Üniversitesi Hastanesinde 2022 yılında bin 480 doğumun gerçekleştiği bilgisini verdi.

Doğan bebeklerin bir kısmının solunum sıkıntısı, sarılık, düşük doğum ağırlığı, prematürite ve başka nedenlerden dolayı yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırıldığını ifade eden Bağdiken, “Hizmete giren polikliniğimizde sağlıklı yenidoğan izlemlerinin yanı sıra Şanlıurfa içinde veya dışında yer alan özel veya devlet hastanelerinden taburcu edilen bebeklerin takibi planlanmaktadır. Bu takipler emzirme eğitim ve desteğini, doğumsal tarama testinde anormallik saptanan bebeklerin izlemini, sağlıklı ve hasta yenidoğan bebeklerin izlemini içermektedir. Ayrıca daha ağır hastalığı sahip tüm prematüre bebeklerin raporları çıkartılarak tedavileri Yenidoğan Polikliniğinde yapılacaktır. Yenidoğan servisinin hastaneye kazandırılmasından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na ve Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. İdris Kırhan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum