HKM Odası üyelerine 3 boyutlu yapı modeli eğitimi verdi;

HKM Odası üyelerine 3 boyutlu yapı modeli eğitimi verdi

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından üyelerine yönelik “Yapınet 3B Sayısal Yapı Modeli” eğitimi gerçekleştirildi...

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Şanlıurfa İl Temsilciliği üyelerine yönelik bina ve bağımsız bölümlerin geometrisinin 3 boyutlu olarak dijital ortamda yönetilmesini temel alan “Yapınet 3B Sayısal Yapı Modeli” eğitimi verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Harita Kadastro Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Mustafa Güzeller, ‘’3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli bina ve bağımsız bölümlerin geometrisinin 3 boyutlu dijital ortamda yönetilmesi amacıyla oluşturulan 3 boyutlu mülkiyet haritalarıdır. 3B SYM'ler 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi kapsamında hazırlanmaktır. 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modelleri ile gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölüm bilgileri aynı parsel sorgulama sistemi gibi internet sitesi üzerinden vatandaşlara sunulabilecek duruma gelecektir’’ dedi.

Güzeller, oda olarak teknolojik gelişmeler ışığında eğitimler vermeye devam edeceklerini belirtti.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum