Baro Başkanlığı kupa törenindeki gerginlikle ilgili açıklama yaptı;

Baro Başkanlığı kupa törenindeki gerginlikle ilgili açıklama yaptı

Şanlıurfa Barosu Başkanlığı, dün gece şampiyon olan Şanlıurfaspor’un kupa töreninde eski Kulüp Başkanı Emin Yetim ile Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan arasında yaşanan tartışma ve arbede ile ilgili bir açıklama yayımladı....

Şanlıurfaspor, dün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig play-off final maçı için Bucaspor 1928 ile karşılaşmış ve rakibini 3-0 yenerek şampiyon olmuştu.

Maç sonrası düzenlenen kupa töreni sırasında Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile Şanlıurfaspor Eski Kulüp Başkanı Emin Yetim arasında tartışma ve kısa bir arbede yaşanmıştı.

Tatsız olay birçok kişi tarafından eleştirilip gündem olurken, konuyla ilgili bir açıklama da Şanlıurfa Barosu Başkanlığı’ndan geldi.

Şanlıurfaspor’un siyaset üstü bir futbol kulübü olduğu ve hiçbir kişisel hırsa ya da kavgaya alet edilmemesi gerektiğinin altını çizen Baro Başkanlığı’nın ilgili açıklaması şöyle:

“15.06.2023 tarihinde TFF 2'nci Lig play-off finalinde aldığı galibiyetle Şampiyonluk kazanan ve TFF 1. Lig'e yükselen Şanlıurfaspor'u tüm teknik ekip ve futbolcularını tebrik ediyor yeni sezonda başarılar diliyoruz.

Maç sonucu ile şampiyonluk coşkusunu yaşarken kupa seremonisinde canlı yayın sırasında tüm Türkiye'nin gözleri önünde oluşan manzara şehrimizin marka değerine yakışmamıştır.

Son günlerde Spor ve Siyaset ilişkisi kaçınılmaz şekilde iç içe geçmiş durumdadır. Özellikle futbol müsabakalarında siyasi söylemler ya da siyasi karakterler futbol içerisine dahil olmaktadır. Maalesef ki siyasetin her alana tesir ettiği mevcut ortamda halkın duyarlılıkları yok sayılmaktadır.

Dün gece müsabaka sonrası yaşanan olaylarda görülmektedir ki sahalara yalnızca takımların renkleri değil, siyasi renklerde yansıtılmıştır. Stadyumlar takımına destek vermek isteyenlerin yerleri olmakla birlikte şampiyonluk sevincini yaşaması gereken kişiler ise öncelikle futbolcular, teknik heyet ve takıma gönül vermiş taraftarlar olmalıdır.

Şanlıurfaspor siyaset üstü bir futbol kulübüdür ve öylede kalmaya devam etmelidir. Tüm Şanlıurfalıların sevinçlerine gölge düşüren bu olayın bir daha gerçekleşmemesini diliyoruz.

Şehrin tüm yöneticilerini ve siyasileri Şanlıurfaspor'un taraftarları ve ona gönülden bağlı hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi birleştirmeye, liyakatten vazgeçmemeye ve Şanlıurfaspor’u hiçbir kişisel hırsa ya da kavgaya alet etmemeye davet ederek: Şanlıurfaspor’un şampiyonluğunu tekrar kutluyoruz”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum