Elektrik kesintileri Meclis gündeminde;

Elektrik kesintileri Meclis gündeminde

YSP Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Şanlıurfa’da yaz aylarında meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle kırsalda yaşayan çiftçi ve vatandaşların yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı....

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Şanlıurfa’da yaz aylarında yaşanan elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıdı.

Ayan, elektrik kesintileri nedeniyle kırsalda yaşayan vatandaşların büyük mağduriyetler yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Urfa’da yaz sıcakları 40 derece dolaylarındayken DEDAŞ her yıl köylüyü elektrik kesintisiyle cezalandırmaya devam ediyor. Keyfi olarak elektrik kesiyor, bir köydeki tek hanenin borcu yüzünden bütün köy adeta cezalandırılmaya çalışılıyor. Çoğu köyde suyun elektriğe bağlı olması nedeniyle elektriğin kesilmesi demek, suyun kesilmesi anlamına geliyor.Bu durumda ciddi sağlık sorunları da ortaya çıkıyor.

AYAN: 4 KÖY 2 GÜNDÜR SUSUZ

Viranşehir’de 4 köyün iki gündür elektirk kesintisi nedeniyle susuz kaldığını ileri sürerek, “Son örnek Urfa Viranşehir’de Büyükmutlu Köyü ve yakınlarındaki 4 köy 2 gündür susuz. Köylüler ekin zamanıolduğunu ve ekinlerini sulayamadıklarını, ekonomik ve sağlık olarak büyük sorun yaşadıklarını belirtiyor. Yıllardır devam eden bu sorunlara karşı Urfa’da su ve elektrik üzerinden propaganda yapan köylerin sorunlarını iyileştireceğini söyleyen iktidar, hiçbir çözümü ortaya koymuş değil.” diye konuştu.

BİHA




 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum