Urfa’daki hastanede inme hastaları başarıyla tedavi ediliyor;

Urfa’daki hastanede inme hastaları başarıyla tedavi ediliyor

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, beyin damarlarında tıkanma ya da kanamaya bağlı ortaya çıkan ve ölüme yol açabilen inme rahatsızlığı, başarıyla tedavi edilmeye devam ediyor....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Toplumda ‘felç’ olarak bilenen ‘inme’ dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ölüm nedeni olarak 3. sırada yer alırken, sakatlık oluşturan hastalıklar arasında ise ilk sıraya yükseliyor.

İnme geçiren hastalarda ölüm ve sakatlığın sık görülmesinde ise hastalık hakkında toplumda doğru sanılan yanlış bilgiler önemli rol oynuyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarılı operasyonlar sonucu toplamda 3 hasta sağlığına kavuşturuldu.

Radyoloji Uzmanı Dr. Veysel Kaya, inme sonucu hastaneye başvuru yapan ve sağlığına kavuşan hastalar hakkında bilgi verdi.

Dr. Kaya, “İlk hastamız tamamen şuurunu kaybetmiş, her iki kol ve bacakta kuvvet kaybı ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Mevcut acil uzmanları ve nöroloji uzmanları tarafından zaman kaybedilmeden değerlendirilip tarafımıza anjiografi ile damar açma için danışıldı. Bizde hastamızı kabul edip acil olarak anjioya aldık. Anjioda hastanın beynin en önemli damarı (baziller arter) kapalı izlendi. Acil olarak anjiografi ile kapalı damardaki pıhtılar çıkartıldı. Hasta işlem masasında her iki kol ve bacağını oynatıp komutlara uymaya başladı. Hastamız çok şükür iyi. İkinci hastamız Suriyeli bir hasta onunda onun da acil servise başvuru şikayeti sol kol ve bacakta tutamama şuur kaybı ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servise başvurdu. Hasta ilgili uzmanlarımızca değerlendirilip tarafımıza acil olarak danışıldı. Bizde hastamızı zaman kaybetmeden anjiografiye aldık. Hastamızın sağ şah damarı tamamen tıkalı beynin sağ tarafı hiç kanlanmıyordu. Sol sah damarı da kapanmak üzereydi. Acil olarak sağ şah damarını açtık beyin içindeki kapalı damarları açtık. Sonrasında da hastamızın her iki şah damarına da işlem yapıp kapanmasını önledik. Hastamız yürüyerek taburcu oldu. Üçüncü hastamız gencecik bir hasta. Sabaha karşı 5 gibi tarafıma Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanesinden yüksekten düşme ile danışıldı. Hastayı Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma hastanesi aciline kabul ettim. Hastamın tetkiklerinde ve filminde karın içinde karnın tamamını doldurmuş kanama ve sakrum kuyruk sokumunda kemik kırıkları ve damar yaralanmasına bağlı aktif kanama tespit ettik. Hastaya acil kan takviyesi yapıp kan takviyesi eşliğinde anjiografiye aldık. Anjiografi de kanayan yırtılan damarları tespit edip kapattık. Hastamız çok şükür kısa sürede sağlığına kavuştu”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum