Büyükşehir Belediyesinden “eyyam-ı bahur” uyarısı;

Büyükşehir Belediyesinden “eyyam-ı bahur” uyarısı

Türkiye, çarşamba gününden itibaren çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şimdiden vatandaşlara önemli uyarıda bulundu....

Türkiye’de geçen hafta aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu pek çok kentte hayatı olumsuz etkileyen sıcak hava dalgası geri dönüyor.

Meteoroloji'nin yayınladığı hava tahmin raporuna göre hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artacak. Türkiye, çarşamba gününden itibaren çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabı üzerinden önemli “eyyam-ı bahur” uyarısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle kronik rahatsızlığı bulunanları, yaşlıları ve çocukları 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Büyükşehir Belediyesi paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yapılan son değerlendirilmelere göre; Şanlıurfa’da 2 Ağustos’tan itibaren Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle; kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzeri vatandaşlarımızın 11.00 -16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum