Vergi dairelerinde ödeme sistemi çöktü;

Vergi dairelerinde ödeme sistemi çöktü

Yapılandırma taksitlerini ödeme için son gün olan 31 Temmuz'da, İnteraktif Vergi Dairesi ve SGK ödeme sistemlerinde büyük bir kaos yaşanıyor. Ödemelerini son güne bırakan vatandaşlar, çöken sistemler nedeniyle mağdur oldu. Ödeme süresinin uzatılması için Türkiye Muhasebeciler Odaları Birliğinin ilgili kurumlarla sürenin uzatılması için görüşme yaptığı öğrenildi....

Yapılandırma taksitlerini ödeme için bugün son gün. Ödeme işini son güne bırakanlar, İnteraktif Vergi Dairesi’ne girişlerde ve SGK ödeme sistemlerinde sıkıntıyla karşılaştı.

Vatandaşlar, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) interaktif kanallarında yoğunluğa neden oldu.

Borç yapılandırma ödemelerini online  yapmak isteyen vatandaşlar, sistemsel sorunlar nedeniyle ödeme yapamadı.

GİB ve SGK'nın çöken sistemi dolayısıyla şu ana kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan konuya dair resmi bir açıklama gelmezken, sorunun düzelmemesi halinde on binlerce vatandaş son ödeme gününde yapılandırma ödemesini gerçekleştiremeyecek.

Öte yandan ödeme süresinin uzatılması için Türkiye Muhasebeciler Odaları Birliği’nin ilgili kurumlarla görüşme yaptığı öğrenildi. Sürenin uzatılma ihtimali bulunduğu belirtildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum