Siverek’te yeni istihdam alanları oluşturulmak isteniyor;

Siverek’te yeni istihdam alanları oluşturulmak isteniyor

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Siverek OSB’de yapımına başlanan fabrika sayısının arttığını belirterek hedefin yeni istihdam alanları oluşturmak olduğunu söyledi....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, ilçedeki temasları kapsamında yapımı tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve yolunda incelemelerde bulundu.

Vali Ayhan'ın incelemeleri sırasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yaklaşık 6 kilometre uzunluktaki yolun tamamlandığını söyledi.

Bazı noktalarda eksiklik olduğunu dile getiren Çakmak, Vali Salih Ayhan'dan bu konuda destek aldı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, OSB'de yapımına başlanan fabrika sayısının yükseldiğini söyledi.

Belediye olarak yapımına başladıkları 2 tekstil fabrikasının yapımını tamamladıklarını aktaran Çakmak, "Sayın valimiz ile birlikte tamamlanma aşamasında olan fabrikalarımızda incelemelerde bulunduk. Aynı zamanda bizde tekstil fabrikalarımızın işlevsel hale gelmesiyle ilgili özellikle bazı aksaklıkların yaşandığı enerji konusuyla alakalı yaşanan sorundan dolayı ihale edemediğimiz noktalarını kendisine ilettik. Hem sayın valimizin hem bizlerin desteğiyle yakın zamanda geçici enerji verileceğiyle ilgili müjdeli haberi aldık. Yakın bir süreçte de fabrikalarımızın artık ihale edilerek işlevsel hale gelip istihdama kapı aralamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Böylelikle bu müjdeyi de değerli hemşerilerime vermiş olayım." dedi.

OSB'nin elzem olan ulaşım sorununu çözüme kavuşturduklarını dile getiren Çakmak, şu ifadeleri kullandı:

"OSB'miz ile ilgili öncelikle elzem olan yol sorununu çözüme kavuşturduk. OSB'mizin daha işlevsel hale gelmesi için büyük bir çaba içerisindeyken yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki yolumuzun incelemesini de yine sayın valimiz ile yaptık. Yolun tamamlanmasıyla 9 tane fabrikanın inşasına başlandığını biliyoruz. Yakın bir süreçte de tüm müteşebbis heyetinin takdiriyle tahsisi tamamlanan tüm parsellerde fabrikaların yapımına başlanmasını bekliyoruz. Bununla birlikte halkımıza istihdam olanağı sağlayacak olan OSB'mizin yakın bir zamanda da on binlerce insanımızın ekmek kapısı olacağını biliyoruz. Özellikle alt yapısal olarak istihdama yönelik OSB'mizin genişletilmesi işlevsel hale getirilmesi için üstün bir gayret sarf ediyoruz. Bu gayretimizin sonucunda da bu güzel iki fabrikamızın da yakın bir zamanda ihalesini tamamlayıp hem insanlarımızın ekmeğini kazanabileceği hem de hizmet alabileceği çok güzel bir çalışma olacak. Tekraren tüm hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum".

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum