Mart'taki aşırı yağışta hasar gören Şeyh Mesud Türbesi'nin onarımına başlandı;

Mart'taki aşırı yağışta hasar gören Şeyh Mesud Türbesi'nin onarımına başlandı

Mart ayında sel felaketine neden olan aşırı yağışlardan dolayı kuzey duvarının bir kısmı yıkılan Eyyübiye ilçesindeki Şeyh Mesud Türbesi'nin onarım işlemleri başladı....

Şanlıurfa'da 14-15 Mart'ta meydana gelen sela felaketine neden olan aşırı yağışlar, Eyyübiye ilçesinin Şıh Maksut Mahallesinde bulunan Şeyh Mesud Türbesi'ni etkileyerek kuzey duvarının bir kısmının yıkılmasına yol açmıştı.

Yeniden yapılmayı bekleyen yıkılan kısmın onarım işlemleri, sel felaketinin üzerinden 4 aydan fazla bir süre geçtikten sonra başlatıldı.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından başlatılan onarım çalışmaları ile türbenin hasar gören duvarı aslına uygun olarak yeniden inşa ediliyor.

Şanlıurfadaki türbelerin en eski tarihlisi olan Şeyh Mesud Türbesi, dört eyvanlı kapalı Selçuklu medreseleri tarzında inşa edilmiş bir medrese yapısıdır.

Türbeye ismini veren Şeyh Mesud ise, Anadolu’nun İslamlaşmasını ve halkın mezheplerle tanışmasını sağlayan Hoca Ahmet Yesevi’nin halifelerinden biridir.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum