Vekil Yazmacı: Uçak sefer sayıları artırılacak;

Vekil Yazmacı: Uçak sefer sayıları artırılacak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı son günlerde kentin önemli gündemlerinden olan ve tepkilere yol açan uçak sefer sayılarının azaltılması ile ilgili bir açıklamada bulundu. AK Parti Milletvekilleri olarak geçen ay THY yetkilileri ile yaptıkları bir görüşmeyi hatırlatan Vekil Yazmacı, bu görşmede ekim ayı itibarıyla sefer sayısının artırılması yönünde yetkililerden söz aldıklarını belirtti....

Şanlıurfa’da son günlerde uçak sefer sayılarının azaltıldığı yönünde tepkiler gelirken, en son dün Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) öncülüğünde kentin iş dünyası ve STK temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısı yapılmıştı.

Toplantıda, kentteki uçak sefer sayılarının azaltılmasına tepki gösterilmiş, sefer sayılarının bir an önce artırılması talep edilmişti.

ŞUTSO’nun tepkisi üzerine yazılı bir açıklama yayımlayanan AK Parti Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri olarak konuya ilişkin 27 Temmuz 2023 tarihinde Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlattı.


YAZMACI: YETKİLİLER EKİM AYI İTİBARIYLA SEFER SAYILARINI ARTIRMA SÖZÜ VERDİ

Görüşmede ilgili yetkililerden Urfa’ya düzenlenecek uçak sefer sayılarının ekim ayı itibarıyla artrılıması yönünde söz aldıklarını belirten Vekil Yazmacı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) yönetimi tarafından kentimizde uçak seferlerinin azaltılmasıyla ilgili yapılan toplantı doğrultusunda, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri olarak, kente uçuşlardaki sefer sayının azaltılmasıyla ilgili 27 Temmuz 2023 tarihinde, İstanbul’a giderek konunun muhataplarıyla sorunun çözümü için görüştük.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile yaptığımız görüşmede, kentte gelişen turizm, sanayi ve tarımla ilgilenen kişilerin günlük uçuşların artmasıyla İstanbul, Ankara, İzmir gibi noktalarda işlerini aksaklık yaşamadan kolaylıkla yürütebileceklerini belirttik.

Ayrıca, yurtdışından gelecek turistler kadar yurtiçi turizminin de kadim şehrimiz Şanlıurfa için büyük önem taşıdığını ifade ettiğimiz görüşmede, Sayın Bolat ve Sayın Ekşi, önerimizi dikkatle dinleyerek, olumlu dönüşler yaptılar.

THY’nin iki önemli üst düzey yöneticisi de bu yıl Ekim ayı itibariyle sefer sayısının artırılması sözünü verirken, 2024 yılı için de sefer planlamalarını bu doğrultuda gerçekleştireceklerini vurguladı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri olarak başta kentimize, hemşehrilerimize karşı sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ediyoruz. Bu konuda herkes müsterih olabilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum