Vali Ayhan açıkladı! Karahantepe’deki kazılara 10 milyon TL'lik destek;

Vali Ayhan açıkladı! Karahantepe’deki kazılara 10 milyon TL'lik destek

Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Ayhan, valilik olarak kazı çalışmalarına 10 milyon TL destek sunduklarını, ihtiyaç halinde destek sunmaya devam edeceklerini belirtti. Vali Ayhan ayrıca, 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Karahantepe'nin, Göbeklitepe’den sonra ziyaretçilerin ikinci uğrak noktası olacağını kaydetti....

Göbeklitepe'nin tüm dünyada uyandırdığı hayranlık sürerken, Şanlıurfa'nın 55 kilometre doğusunda yer alan ve 12 bin yıllık geçmişe sahip Karahantepe'nin etkisinin çok daha büyük olacağı düşünülüyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çalışmalar sürdükçe dünyanın bilinen tarihinin değişeceği öngörülen Karahantepe’yi ziyaret etti.

Alanda incelemelerde bulunan Vali Ayhan, İstanbul Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı ve Göbeklitepe ile Karahantepe'nin Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Ziyarete ilşkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vali Ayhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her köşemiz ayrı bir değer! Prof. Dr. Necmi Karul’un başkanlığındaki kazı ekibimiz, tarihi zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmak için #Karahantepe’deki çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor. Valilik olarak, ilk aşamada 10 Milyon ₺’lik destek sunduk. İhtiyaçlara binaen desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz. 12 bin yıllık tarihiyle Karahantepe, Göbeklitepe’den sonra ziyaretçilerimizin ikinci uğrak noktası olacak."


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum