Mahmut Kaçar'ın 4 maaş aldığı iddiası doğru çıkmadı;

Mahmut Kaçar'ın 4 maaş aldığı iddiası doğru çıkmadı

AK Parti Şanlıurfa eski milletvekilli Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, hakkında çıkan "4 maaş alıyor" iddialarını iftira diyerek yalanladı ve "Türkiye Çevre Ajansı kurumunda görev üstlendim ve aldığım tek maaş kurumumuz için yasanın belirlediği maaştır" dedi....

AK Parti’de iki dönem Şanlıurfa milletvekilliği yapan ve halen Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevde bulunan Mahmut Kaçar hakkındaki 4 maaş alıyor iddialarını yalanladı.

İddiaları "İftira" olarak değerlendiren Kaçar, iddiaları şu sözlerle yalanladı ve hukuki işlem başlattığını duyurdu:

"Bugün sözde haber sitesi https://www.odatv4.com ‘da şahsımla alakalı asılsız iddialara ilişkin açıklama yapma zarureti olmuştur.

1.       Söz konusu sözde haber sitesinde 02.08.2023 tarihinde de şahsım ve ailem ile ilgili insan onuruna yakışmayan iftira niteliğinde mesnetsiz iddialarda bulunulmuştur. Bu habere karşı yargı yoluna başvurulmuş ve Sulh Ceza Hakimliğince iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve kişilik haklarıma saldırı niteliğinde olduğu gerekçesi ile haberler hakkında 04.08.2023 tarihinde erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.

2.       Sözde haber sitesi yargı mercilerinin kararı uygulamamış ve üstelik habercilikten uzak husumet gösterircesine aynı haberin “4 maaş aldığım” başlığı ile iftiranın dozunu arttırarak 08.08.2023 tarihinde tekrar yayınlamıştır.

3.       Haberde Ziraat Katılım Bankası A.Ş’nin Yönetim Kurulu üyesi olduğum ve maaş aldığım iddia edilmektedir. Bu iddialar iftira niteliğinde olup, Ziraat Katılım Bankasında 2019-2020 yılları arasında görev yaptım ve hali hazırda hiçbir ilişkim bulunmamaktadır. 3 yıl önce sona eren Yönetim Kurulu üyeliğim nedeni ile maaş aldığımı iddia etmek yalan ve iftiranın en seviyesiz örneğidir.

4.       Türkiye Çevre Vakfına bağlı olarak faaliyette bulunan MUÇEV’den hiçbir şekilde maaş almamaktayım. Bu haber hiçbir somut veriye dayanmayan asılsız ve mesnetsiz bir iftiradır.

5.       Hali hazırda milletvekilliği emekli aylığımdan vazgeçerek daha düşük miktarda maaşı olan Türkiye Çevre Ajansı kurumunda görev üstlendim ve aldığım tek maaş kurumumuz için yasanın belirlediği maaştır. Emlak Katılım’dan ise Yönetim Kurulu huzur hakkı dışında herhangi bir gelir sahibi değilim.

Sözde haber sitesi yargı kararına rağmen sistematik olarak şahsımla ilgili iftira niteliğinde yayın yapmakta ve şahsıma itibar suikastı düzenlemeye çalışmaktadır. Bir Çevre Mühendisi olarak Türkiye Çevre Ajansı Kurumu’nun amaçları doğrultusunda milletimize hizmet etmeye devam edeceğimi belirtir, asılsız ve iftira niteliğindeki haberlere karşı hukuki ve cezai işlemlerini yeniden başlattığımı, milletimizin iftira ve yalan haberlere dün olduğu gibi bugünde itibar etmeyeceğini önemle kamuoyuna bildiririm."

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum