Yalnız Urfa’da değil her yerde durum aynı;

Yalnız Urfa’da değil her yerde durum aynı

Sağlık sisteminden kaynaklanan sorunlar ile hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanları karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Geçen hafta Urfa, bu hafta Konya ve Adana…...

Türkiye genelinde doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, tehdit ve hakaret olayları bir türlü son bulmuyor. Şiddetin sadece Şanlıurfa’da değil, Konya, Adana, Kahramanmaraş gibi şehirler başta olmak üzere şiddetin boyutu fark etmeksizin şiddet haberlere yansıyor.

Geçtiğimiz günlerde hasta yakını tarafından Konya Şehir Hastanesi’ndeki Dr. Ekrem Karakaya cinayetinin üzerinden bir hafta geçmeden bir şiddet haberi de Adana Çukurova Devlet Hastanesi’nden geldi.

Dr. Karakaya'nın katledilmesi tüm yurtta protesto edilmişti. Sağlık sistemi ve işleyişinin de eleştirildiği protestoda doktorlar iş bırakma kararı almışlardı.

Bu kez şiddet Adana Çukurova Devlet Hastanesi acil servisinde yaşandı. Can güvenliği talep eden doktorlar hizmetten çekildi. Doktorların daha sonra polis kontrolünde hasta bakmaya başlandığı öğrenildi.

Hekimler Birliği’nin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, “Adana Çukurova Devlet Hastanesi acil servis, yaklaşık 50 kişilik bir grubun basması sonucu çalışamaz hale gelmiş, can güvenliği olmayan hekimlerimiz, can güvenliği sağlanana ve yazılı beyanı tebliğ edilinceye kadar hizmetten çekilmiştir” ifadeleri yer aldı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum