Viranşehir Belediyesi ile 88 öğrenci hayallerine kavuştu;

Viranşehir Belediyesi ile 88 öğrenci hayallerine kavuştu

Viranşehir Belediyesi tarafından açılan Genç Bilgi Evi’nde YKS sınavına hazırlanan 88 öğrenci hayallerindeki üniversite hedefine ulaştı. Öğrencilerin arasında tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk fakültesini kazananlar da var....

Viranşehir Belediyesinin etüt merkezine dönüştürdüğü belediyenin eski hizmet binasında sınava hazırlanan öğrencilerden 88’i hayalini kurduğu üniversiteyi kazandı.

Çarşı merkezinde bulunan eski belediye hizmet binasında ücretsiz AYT-TYT kursları ve kaynak kitap yardımı ile sınavlara hazırlanan gençler geleceklerine yön verdi.

Genç Bilgi Evi’nde düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarında başarılı hazırlık dönemi geçiren 88 öğrenci, değişik illerdeki üniversitelerde istedikleri bölüme yerleşmeyi başardı.

Öğrenciler 3 tıp, 3 diş hekimliği, 3 eczacılık, 3 hukuk,7 mühendislik, 22 hemşirelik, 3 ebelik, 17 özel eğitim öğretmenliği, 4 okul öncesi öğretmenliği, 5 İngilizce öğretmenliği ve 18 ilköğretim- matematik- sınıf öğretmenliği fakültelerini kazandı.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, geleceğin teminatı gençleri hayallerine kavuşturmanın sevinç ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Başkan Ekinci, “Viranşehir Belediyesi olarak eğitime destek vermeye devam ederek, her zaman onların yanında ve en büyük destekçileri olmaya devam edeceğiz” dedi.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum