Urfalı heyetin Bakan Ersoy ile görüşmesinin perde arkası!;

Urfalı heyetin Bakan Ersoy ile görüşmesinin perde arkası!

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Şanlıurfa’nın 2023 Turizm Başkenti ilan edilmesinin ardından Şanlıurfa Valisi Ayhan ve beraberindeki heyetin başkent Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile görüşmesinin detayları belli oldu....

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Şanlıurfa’nın "2023 turizm kenti" seçilmesinin ardından kentteki paydaş kurum ve kuruluşların hazırlıkları sürüyor.

Bu kapsamda geçen hafta Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zemzem Gülender Açanal, İbrahim Halil Yıldız, Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Şanlıurfa Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Necmeddin Sağlam’ın da aralarında bulunduğu kentteki çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcileri başkent Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etmişti.

Ziyarette Şanlıurfa’nın 2023 turizm kenti seçilmesiyle ilgili yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI

Geçen hafta gerçekleşen görüşmenin detayları belli oldu.

Görüşmede Vali Ayhan’ın öncülüğündeki heyet, Bakan Ersoy’a yapılacak hazırlıklar için taleplerini iletti. Heyeti dinleyen Ersoy da Şanlıurfa’dan beklentilerini aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Şanlıurfa’da yatak sayısının yetersiz olduğu için konaklama konusunda atak beklediğini söyledi.

Otel yapılması için yatırımcılara arsa tahsisinde kolaylıklar tanıyacaklarını ileten Bakan Ersoy, Şanlıurfa’daki yetkililerin ayrıca gastronomiye yoğunlaşmasını istedi.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum