Essum Aslan istifa gerekçesini açıkladı;

Essum Aslan istifa gerekçesini açıkladı

Deva Partisi ile yollarını ayıran Kurucular Kurulu Üyesi Essum Aslan partisinden neden istifa ettiğini açıkladı. Aslan, istifa gerekçesi olarak seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği İdris Şahin’in yapılan oylama sonucu disipline sevk edilmemesini gösterdi....

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi Essum Saatçi Aslan partisinden istifa etmişti. Aslan, yaptığı açıklamayla partisinden neden istifa ettiğini açıkladı.

Aslan, istifa gerekçesi olarak kendisine hakaret eden parti sözcüsü İdris Şahin’in disipline sevk edilmemesini gösterdi.

ASLAN: SİYASET YAPMAK İÇİN İNSANLIKTAN ÇIKMAK MI GEREKİYOR

“Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmak mı gerekiyor?” ifadesini kullanan Aslan, şunları kaydetti:

17 Mayıs'ta gerçekleşen Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, partimizin hiç bir üyesinin asla kabul edemeyeceği üzücü bir olay yaşandı. En temel ilkelerimizden biri olan "istişare" "ortak akıl" kapsamında partimizin sözcüsü ve Seçim İşleri Başkanının açıklama olarak kurula beyan ettiği bilgilerin dayanağını sorguladım; Beyan ettiği şeylerin dayanağını açıklamak yerine, parti sözcüsü ısrarlı şekilde hakaret etmeyi tercih etti. Kabul edilemez hakaret cümleleri karşısında, şiddetli bir tavır göstermem ve Genel Başkanın ikazına rağmen partimiz adına sözcülük yapan aynı zamanda hukukçu olan kurul üyesi şahsımdan değil kuruldan özür dilemeyi tercih etti. Tavırlarındaki çirkinliğini devam ettirince toplantıdan ayrıldım.

“BU OLAY ARTIK PARTİNİN İÇ MESELESİ DEĞİL BENİM ŞAHSİ MESELEMDİR”

“Yaşadığım olayı bundan sonraki süreçte hem partinin iç hukuk yolu olan parti disiplin sürecine taşıyacağım hem de hukuki yollarla mücadele edeceğim” diyerek sözlerine devam eden Aslan, şunları ifade etti:

“Bu olay artık partinin iç meselesi değil benim şahsi meselemdir. Hukukun da takip konusudur. Mevcut düzenden en önemli farkımız sorunların üzerini örtmek değil; sorunları tesbit edip çözmektir. Yaşanan olayın üzerinden 5 saat geçmesine rağmen refleks alamayınca, konuyu objektif olduğuna inandığım iki basın mensubu ile paylaştım. Paylaştığım parti içi bir mesele değil; tam tersine partinin temel ilkelerini ihlal eden biriyle mücadele etme meselesidir. Yaşadığım olayı bundan sonraki süreçte hem partinin iç hukuk yolu olan parti disiplin sürecine taşıyacağım hem de hukuki yollarla mücadele edeceğim. Parti disiplin sürecinin işleyiş şekli benim için bir turnusol kağıdı olacaktır.”

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum