Resmi Gazete’de yayımlandı: Urfa'da o bölge sit alanı ilan edildi;

Resmi Gazete’de yayımlandı: Urfa'da o bölge sit alanı ilan edildi

Resmi Gazete yayımlanan karar doğrultusunda Şanlıurfa’nın Viranşehir ve Siverek ilçe sınırları içerisinde de yer alan ‘Karacadağ Potansiyel Doğal Sit Alanı’ Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma Ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak olarak tescil edildi....

Şanlıurfa’nın Viranşehir ve Siverek ilçe sınırları içerisinde de yer alan ‘Karacadağ Potansiyel Doğal Sit Alanı’ Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar şu şekilde:

“Şanlıurfa ili, Viranşehir ve Siverek ilçeleri ile Diyarbakır ili, Bağlar ve Çınar ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Karacadağ Potansiyel Doğal Sit Alanı aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamı'nın 24.08.2023 tarihli ve 7224728 sayılı Olur'u ile "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilmiştir. "Kesin Korunacak Hassas Alan" tesciline yönelik yürütülen süreç devam emektedir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" in 2. maddesinin (j) bendinde yer alan "Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete'de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur." hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur. Alana ait koordinat ve parsel bilgileri https:\\says.csb.gov.tr adresinde mevcuttur.”

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum