Urfa’ya sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak?;

Urfa’ya sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak?

Şanlıurfa'da şehir hastanesinin önümüzdeki yıl açılması bekleniyor. Diğer illerde şehir hastanelerinin açılışından önceki yıllarda önemli oranda sağlık personeli ataması yapılıp, personelin kente alışmaları sağlanıyor. Urfa’da ise hala atama yapılmadı. Sağlık Bakanlığı’nın yıl içinde geniş çaplı yeni işçi alımı açıklaması ise bu alımlardan Urfa’nın ne kadar pay alacağı sorusunu akıllara getirdi. Şehir hastanesinin açılmasından önce kentte yeni sağlık personellerinin görevlendirilmesi bekleniyor....

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni bir açıklamasıyla gündem oluşturan Sağlık Bakanlığı, 2023 yılı içinde geniş çaplı bir işçi alımı yapmayı planlıyor. Bakan Koca'nın Mardin ziyareti sırasında verdiği bilgilere göre, bu işçi alımı ilanı yakın bir tarihte duyurulacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ifadelerine göre, alım yapılacak pozisyonlar oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Bu yelpaze içinde güvenlik görevlisi, temizlik personeli, klinik destek elemanı ve hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi gibi temel hastane işlevlerini destekleyecek kadrolar yer alıyor. Ayrıca hemşire, ebe, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, ATT ve sekreter gibi sağlık personeli alımları da söz konusu.

İŞKUR ÜZERİNDEN BAŞVURU SÜRECİ

Bu alımlar için İŞKUR aracılığıyla başvuru süreci işletilecek. Sürpriz bir detay olarak, adayların herhangi bir mülakata girmeyeceği belirtildi. İlkokul mezunları da dahil olmak üzere geniş bir kesimin başvurabileceği işçi alımları, kura sistemiyle gerçekleştirilecek. Yani adaylar, başvuru sonrasında kura çekimiyle pozisyonlara atanacaklar.

ALIM YAPILACAK DİĞER KADROLAR

Bunların dışında, elektrikçi, bilgisayar sistem kurulum ve bakım onarımcısı, marangoz, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı, inşaat boyacısı ve boyacı gibi farklı kadrolar için de alım yapılacak.

URFA’YA NE KADAR PAY DÜŞECEK?

Şanlıurfa'da şehir hastanesinin önümüzdeki yıl açılması bekleniyor. Ancak diğer illerde açılışından önceki yıllarda önemli oranda sağlık personeli ataması yapılıp, o kente alışmaları sağlanıyor. Şanlıurfa'da ise hala atama yapılmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeni işçi alımına ilişkin açıklaması ise bu alımlardan Urfa’nın ne kadar pay alacağı sorusunu akıllara getirdi. Şehir hastanesinin açılmasından önce kentte çok sayıda yeni sağlık personelinin görevlendirilmesi bekleniyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum