İbrahim Coşkun’dan ağustos ayı enflasyon verileri sonrası açıklama;

İbrahim Coşkun’dan ağustos ayı enflasyon verileri sonrası açıklama

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Gelirlerinin büyük bir bölümünü kiraya yatıran sabit gelirliler, emtia ürünlerinde yaşanan fiyat artışı nedeniyle de zorluklar yaşıyor. Sabit gelirlileri korumak için fiyat istikrarının sağlanması noktasında verilecek mücadelenin başında kira ve emtia fiyatları yer almalıdır” ifadelerini kullandı....

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Enflasyonun artmaya alım gücünün de düşmeye devam ettiğini belirten Coşkun, ağustos ayı enflasyonun yüzde 9,09, yıllık enflasyon yüzde 58,94 olarak açıklandığını hatırlattı.

"Sadece 2 aylık (temmuz-ağustos) enflasyon oranı yüzde 9,44 olurken, enflasyon farkı ise yüzde 12,68 olarak gerçekleşti" diyen Coşkun, sabit gelirlilerin fiyat artışları nedeniyle yaşadığı zorluğa dikkati çekti. Coşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sabit gelirliler açısından; kur-enflasyon-emtia arasındaki etkileşim nedeniyle ulaşım, üretim ve maliyet sonucu ortaya çıkan enflasyonun en yoğun hissedildiği alan; gıda, ulaşım ve enerji olarak yer alıyor.

Özellikle gelirlerinin büyük bir bölümünü kiraya yatıran sabit gelirliler, emtia ürünlerinde yaşanan fiyat artışı nedeniyle de zorluklar yaşıyor. Sabit gelirlileri korumak için fiyat istikrarının sağlanması noktasında verilecek mücadelenin başında kira ve emtia fiyatları yer almalıdır."

COŞKUN: TEMENNİMİZ HÜKÜMETİN HAKLI ÇIKMASI

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 3,9, ikinci çeyrekte ise yüzde 3,8 büyüme kaydederek büyümeye dair önemli bir istikrarı devam ettirdiğini vurgulayan Coşkun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Beklentimiz büyümeye ilave olarak reel alım gücünde artış sağlanması ve fiyatlar genel seviyesinde düşüşün gerçekleşmesidir.

Buna ilave olarak; Hükümetin teklifinin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından onaylanmasıyla 2024 yılında kamu görevlisi ve emeklilerin maaşlarına/ücretlerine yüzde 15 + yüzde 10 artış yapılacak. TCMB tarafından açıklanan 2024 yılı beklenen enflasyon rakamı ise yüzde 33 oranında.

Temennimiz, Hükümetin haklı çıkması, 2024’te enflasyonun yüzde 33 değil yüzde 25’i geçmemesi, kamu görevlilerinin kayıp yaşamamasıdır. Aksi takdirde, maaş/ücret artışlarını asıl belirleyecek olan ‘enflasyon farkı’ olacaktır. Enflasyon farkı ise kayıpları telafi, alım gücünü tedavi etmeyecektir".

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum