Necmettin Cevheri için TBMM’de tören;

Necmettin Cevheri için TBMM’de tören

Türk siyasetinin duayen ismi eski bakanlardan Şanlıurfalı Necmettin Cevheri için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi....

Başkent Ankara’da dün vefat eden Şanlıurfa ve Türk siyasetinin duayen ismi Necmettin Cevheri için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

Necmettin Cevheri'nin vefatı münasebetiyle TBMM Şeref Kağısı Merdivenleri önünde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasiler, bakanlar ve çok sayıda milletvekilleri katıldı.

Buradaki törenin ardından Cevheri'nin cenazesi İsmet Oğultürk Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Aile taziyeleri cuma gününe kadar Ankara'da kabul edecek. Şanlıurfa’da ise taziyeler cumartesi ve pazar günü Abdurrahman Yavuz Taziye Evi’nde kabul edilecek.

Şanlıurfa’da 1930 yılında dünyaya gelen Necmettin Cehveri, Şeyhanlıoğlu aşiretine mensup.  

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek avukatlık yapmaya başlayan Necmettin Cevheri, hukukçuluk mesleğinin yanı sıra çiftçilikle de uğraştı.

Adalet Partisi (AP) listesinden 1965 ve 1969 seçimlerinde Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne giren Necmettin Cevheri, İkinci (1969-70) ve Üçüncü (1970-71) Süleyman Demirel hükümetlerinde Turizm ve Tanıtma Bakanlığı yaptı. 1990 ve 1995 genel seçimlerinde de Doğru Yol Partisi (DYP) listesinden Şanlıurfa Milletvekili seçilerek Süleyman Demirel hükümetinde Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tansu Çiller hükümetinde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Necmettin Cevheri’nin vefatı Şanlıurfa’da büyük üzüntü yarattı.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum