Siyasi liderler Necmettin Cevheri'nin cenaze törenine katıldı;

Siyasi liderler Necmettin Cevheri'nin cenaze törenine katıldı

Yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Şanlıurfalı Eski Bakan Necmettin Cevheri son yolculuğuna uğurlandı. Cevheri'nin törenine siyasi liderler ile çok sayıda siyasi isim katıldı....

ANKARA- Hayatını kaybeden Şanlıurfa ve Türk siyasetinin duayen isimlerinden Necmettin Cevheri için bugün Ankara'da TBMM'de tören düzenlendi.

Devletin üst kademesinde birçok önemli görevde bulunan, eski bakan ve başbakan yardımcısı Necmettin Cevheri 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cevheri bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine siyasi parti liderleri ve çok sayıda siyasi isim katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Gurup Başkanı Abdullah Güler, TBMM eski Başkanları Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun ile çok sayıda eski ve yeni milletvekili katılan isimler arasındaydı. 

Necmettin Cevheri'nin biyografisinin okunmasının ardından 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Dua okundu, ailesi taziyeleri kabul etti. Evli ve 2 çocuk babası Necmettin Cevheri'nin cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cevheri Ailesi, taziyeleri Cuma gününe kadar Ankara'da kabul edecek. Şanlıurfa’da ise, cumartesi ve pazar günü Abdurrahman Yavuz Taziye Evinde kabul edilecek. 

Merhum Süleyman Demirel’in dilinden Necmettin Cevheri

Türk siyasi tarihine damgasını vurmuş Süleyman Demirel Cevheri için verdiği bir mülakatta şöyle demişti:

“Sayın Necmettin Cevheri, benim 60 seneye yaklaşan hizmet dönemimde dava ve siyaset arkadaşımdır. Ayrıca en yakın dostumdur. Türkiye’nin pek çok meselesinde beraber kararlar aldık. Zorluklar karşısında beraber hareket ettik. Gerek demokrasiye, gerekse kalkınmaya hizmette çok parlak tablolar meydana getirdik. Sayın Necmeddin Cevheri Şanlıurfa Milletvekili olduğu gibi bütün Türkiye’nin tanıdığı ve sevdiği büyük bir Devlet adamıdır. O bu ülkenin bütün insanlarını sever ve her köşesini çok iyi bilir. Her yerin sorunlarına koşar, bütün Türkiye’nin hizmetinde olan bir siyasetçidir…”

Ve şöyle devam etmişti Demirel:

“Şanlıurfa’ya hizmetlere gelince; geçen 50 senedeki hizmetlerin tümünde Necmeddin Cevheri vardır. Güneydoğu’nun, Anadolu’nun çatlamış topraklarına verilen suyun getirilmesinde O vardır. Işık getirilmesinde, Okul, Sağlık, Yol ve Fabrikalar getirilmesinde O vardır. Aklınıza gelen bütün medeni hizmetlerde Necmeddin Cevheri’nin ismi vardır. Sayın Cevheri tevazu adamıdır, övünmeyi sevmez, daima böbürlenmenin üstünde kalmıştır. Bu da O’nun asaletinin icabıdır. Sayın Necmeddin Cevheri’yi anlamak lazımdır. O’nu anlatmak pek kolay bir hadise değildir."

Sosyal medya paylaşımı yaparak başsağlığı dileklerini ileten isimlerden bazıları:

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milletvekili A.Emin Önen, Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanlığı, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, AK Parti Birecik İlçe Başkanı Halil Yavuz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Ali Cevheri, Asuman Cevahir Yazmacı, Hikmet Başak, M. Faruk Pınarbaşı, MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, İyi Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekillerinden Seyit Eyyüboğlu, Mahmut Kaplan ve Abdülkerim Gök, Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi eski Rektörlerinden İ. Halil Mutlu, Şanlıurfa eski Valilerinden T. Ziyaeddin Akbulut, Abdullah Erin ve Salih Ayhan, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Yardımcıları İlhami Günbegi ile Hüseyin Aslıhan, Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi 2014-2019 Kurucu Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Tarım Orman Bakanlığı görevlilerinden Şanlıurfa Belediye eski Başkan Yardımcısı Habib Aslan, Şanlıurfa Tarım Orman İl Müdürü Halil Şitil, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Doğan Yetim, Fatih Bucak...

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum