Urfa’da düzenlediği konser sonrası gözaltına alınan Kadir Çat serbest bırakıldı;

Urfa’da düzenlediği konser sonrası gözaltına alınan Kadir Çat serbest bırakıldı

Şanlıurfa’da düzenlediği konser sonrası "örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle gözaltına alınan sanatçı Kadir Çat serbest bırakıldı....

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şanlıurfa Gençlik Meclisi’nin “Özel savaşa karşı görkemli bir mücadele” kampanyası kapsamında düzenlediği konser sonrası gözaltına alınan sanatçı Kadir Çat, serbest bırakıldı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan bir düğün salonunda yapılan konserde seslendirdiği şarklılar nedeniyle “örgüt propagandası” gerekçesi ile gözaltına alınan Çat, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Çat’a seslendirdiği şarkısına ilişkin “Örgüt üyelerini övme” suçlaması yöneltildi. Çat, şarkının sözleri ve müziğinin kendisine ait olduğunu belirterek “Şarkının telif hakları bana ait. Daha önce yine 2010 yılında Şanlıurfa’da ve 2023 yılında Aydın’da bu şarkı ile ilgili ifadem alındı ve dava açıldı. İki suçlamadan da beraat ettim” dedi. 

İfade işlemlerinin ardından Çat, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde alınan sağlık raporu sonrası serbest bırakıldı.

 BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum