Viranşehir Eyyüp Nebi Mahallesinde çevre düzenlemesi yapıldı;

Viranşehir Eyyüp Nebi Mahallesinde çevre düzenlemesi yapıldı

Mekke, Medine ve Kudüsten sonra dünyanın dördüncü inanç merkezi olarak kabul edilen 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Eyyüp Nebi Mahallesinde çevre düzenleme çalışmaları yapıtı....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İnanç Turizminin önemli merkezlerinden biri olan ‘Sabır timsali’ olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamberin kabrinin bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ihya çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayarak ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cami, konaklama yerleri, misafir karşılama üniteleri, aşevi, kütüphane ve otoparkın da bulunduğu büyük bir külliye projesini tamamlayarak ziyaretçilerin ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri adına çalışma yürüttü.

Yeşil alan oranını artırıldı, dinlenme alanları ve kamelyalar vatandaşların hizmetine sunuldu. Bölgedeki en önemli unsur olan konaklama ihtiyacını karşılamak için TOKİ Genel Müdürlüğünden 86 bağımsız konut devralınarak gelen misafirler için Sabır Evlerine dönüştürüldü.

 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum