Urfa’da kanaat önderlerinden "silah" kampanyası;

Urfa’da kanaat önderlerinden "silah" kampanyası

Akçakale ve Harran bölgesi kanaat önderleri "Düğünümüzde Silaha Hayır" kampanyası başlattı....

Türkiye'de düğünlerde havaya ateş edilmesi toplumsal sorunlarından biri. Özellikle köy düğünlerinde sıkça rastlanan bu tehlikeli gelenek, birçok insanın ölümüne veya yaralanmasına neden olmuştu. Ayrıca, bu uygulamanın düğünlere katılan çocuklar üzerinde yarattığı korku ve endişe de var.

Şanlıurfa’nın Akçakale ve Harran bölgelerinin kanaat önderleri düğünlerde silah kullanılmasına karşı harekete geçti. "Düğünümüzde Silaha Hayır" adını verdikleri kampanya kapsamında, düğün sahipleri artık düğünlerin yapıldığı binaya uyarı pankartı asarak misafirleri kibarca uyaracaklar. Bu adımın, düğünlerde yaşanan acı olayların önüne geçmek için büyük bir önem taşıdığı belirtiliyor.

Kampanyaya destek veren Akçakaleli vatandaşlar, artık silahsız düğünlerin ve eğlencenin önemli olduğunu vurguluyor. Bu hafta gerçekleşen bir düğünde açılan pankartla, bu yasak ilk defa uygulamaya konuldu. Düğün sahipleri, düğünlerin sevinç dolu günler olduğunu ve bu mutlu anları acılara dönüştürmek istemediklerini belirtti.

Düğüne katılan misafirler, pankartı görünce önce şaşırıp daha sonra bu önemli uyarıyı takdirle karşıladı. Düğün sahibi Halil Yılmaz, "Düğünlerde yaşanan sevinçli bir günün acıya dönüşmemesi için artık silahsız bir şekilde düğünlerimizi yapmak istiyoruz. Kanaat önderlerimizin de aldığı kararları uygulamak için bu pankartı astık. Kimse en sevinçli günümüzde evimizi yas evine çevirmesin. Artık mutlu bir şekilde eğlenip düğünlerimizi yapmak istiyoruz. Bu yüzden böyle bir pankart asarak gelen misafirlerimize kibar bir şekilde uyarımızı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Pankartın, köy düğünlerinde örnek olması ve düğünlerde yaşanacak acı olayların önüne geçmek için önemli bir adım olduğunu belirten Yılmaz, bu kampanyanın diğer bölgelere de ilham kaynağı olmasını umut ediyor. "Düğünümüzde Silaha Hayır" kampanyası, toplumun güvenliğini ve huzurunu koruma yolunda önemli bir adım olarak tarihe geçeceği belirtiliyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum