Ferhat Karadağ güven tazeledi;

Ferhat Karadağ güven tazeledi

CHP Şanlıurfa 38. Olağan İl Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut il başkanı Ferhat Karadağ güven tazeledi. Karadağ, kongrede konuşan partili Ronayi Paydaş ile Bozova İlçe Başkanı Ömer Gül’ün eleştiri ve tepkilerine sessiz kaldı....

Şanlıurfa 'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin ( CHP) 38. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi.

Mehmet Akif İnan Kongre Salonunda yapılan kongreye CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda partili ile davetli katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

KARADAĞ: MEMLEKETİMİZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA ÇALIŞTIK

 Kongrede konuşmasına “Cumhuriyet Halk Parti’nin geleneğinde kaybetme yoktur, mücadele etmek vardır” diye başlayan Ferhat Karadağ, şunları ifade etti:

“Bizleri bir arada tutan, büyüten, çiftçinin, esnafın, öğrencinin ve işçinin mücadelesidir. Bizim ilkemiz hak-hukuk ve adalettir. Yaklaşık iki yıldır, yol arkadaşlarımızla beraber elimizden geldiğince kapı kapı, sokak sokak, köy köy dolaştık. Hemşehrilerimizin acısına-sevincine ortak olmaya çalıştık. Memleketimiz için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Cumhuriyet Halk Parti’sinde bireysel menfaatler yoktur. Toplumsal ve memleket menfaati için örgütsel mücadele vardır. Bu duygu ve düşüncelerle bugün buraya gelen tüm partililerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bugün burada kaybeden olmayacaktır. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.”

PAYDAŞ: SEN YİNE YOKTUN

Partide daha önce birçok görevde yer alan Avukat Ronayi Paydaş, kongrede yaptığı konuşmasında, Ferhat Karadağ’ın adaylığına tepki göstererek, Karadağ’ın mayısta yapılan seçimlerde kendilerini yalnız bıraktığını iddia etti. Paydaş, şunları kaydetti:

“28 Mayıs seçimlerinde Siverek ilçe başkanımın oğlu az daha linç edilecekti. Yaşanan kavga sonucunda bir yeğeni ateşli silahla bacağından yaralandı. 4 gencimiz Siverek’te gözaltındaydı. (Karadağ’a sesleniyor) İki gün boyunca yoktun, Siverek ilçe örgütünü yalnız bıraktın. İki gün sonra ise genel merkez tarafından aranıp (oraya) gönderildin. Bunu ikimiz de biliyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde sandık görevlimiz Fettullah Işık Akdoğan sandıkları ve seçimin iradesini korurken, vücuduna kaynar su dökülmesi sonucunda yaralandığında, meslektaşlarımla linç edilmek üzereyken sen yine yoktun. Aslında yanımızda olman gerekirken sandık yerlerinden çekilmemizi belli aralıklarla defalarca tekrarladın ama biz yine de görev yerimizi terk etmedik.”

TANAL: ŞANLIURFA’NIN EMRİNDEYİM

Kongrenin Şanlıurfa’ya, ülkeye ve coğrafyaya hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Akçakale’deki sandık görevlisinin üzerine kaynar su dökülmesi olayına ilişkin şunları söyledi:

“Akçakale’deki su dökülen kardeşinizi arayanlardan biriyim ben. Gel şikâyet edelim dedim, benim akrabamdır, kendi aramızda yaptık ve biz barıştık dediler. Bu konuda ya bilgileri yetersizdir ya da yanlış bilgilendirmişlerdir. Burada ben Şanlıurfa’nın emrindeyim ne gerekiyorsa hazırım.”  

KARADAĞ’A BİR TEPKİ DE ÖMER GÜL’DEN

Kongrede, parti merkezine gönderilen listelere tepki gösteren Bozova CHP İlçe Başkanı Ömer Gül, 12 yıldır ilçe başkanlığı yaptığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir menfaat beklemeksizin 12 yıldır ilçe başkanı olarak görev yapıyorum. Ben genel başkanı temsil ediyorum ama Ankara’ya yazılan il delegesinde ilçe başkanı olarak adım yok. Niye kendisine yalakalık yapılanları yazmışlar. Eğer ben Ankara delegesi olmuyorsam neden ilçe başkanlığını yapayım. Başka partiler için hak hukuk demokrasi diyoruz ama kendi içimizde yaşamıyoruz.”

KARADAĞ GÜVEN TAZELEDİ

Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut il başkanı Ferhat Karadağ güven tazeledi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum