Vali Şıldak gazileri evinde ziyaret etti;

Vali Şıldak gazileri evinde ziyaret etti

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Kıbrıs gazisi Sinan Keskinbıçak ile terör gazisi İsa Suntay’ı evlerinde ziyaret etti....

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verilmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak coşkuyla kutlanıyor. 2002 yılında çıkarılan yasa ile 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kabul edilmesinin ardından her yıl kutlama programları düzenleniyor.

 Vali Hasan Şıldak, ilk olarak baba oğul gazi olan, Kıbrıs Gazisi Sinan Keskinbıçak ve 2010 yılında İstanbul Taksim Meydanındaki bombalı saldırıda gazi olan oğlu polis memuru Halil Keskinbıçak’ı evlerinde ziyaret etti. Ardından terör gazisi İsa Suntay’ı evinde ziyaret eden Vali Şıltak, Gaziler Gününü kutladı.

 Şehit ve gazilere her zaman minnet ve şükran duyduklarının altını çizen Vali Şıldak, “Sizleri her zaman başımızın tacı olarak görüyoruz. Şehit ve gazilerimiz bu toprakları vatan yapmak için kanlarını döktüler. Biz de onların gölgesinde hayatımızı devam ettiriyoruz. Ahirete göç etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz, ülkemiz sizler sayesinde özgür ve bağımsızdır.” dedi.

 Ziyaretleri sırasında gaziler ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Vali Şıltak’a Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ve Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Başkanı Bekir Kılcı eşlik etti.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum