Viranşehirli kadınlar belediyenin kurslarıyla meslek sahibi oluyor;

Viranşehirli kadınlar belediyenin kurslarıyla meslek sahibi oluyor

Viranşehir Belediyesi tarafından Emine Erdoğan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi’nde açılan kurslara katılan kadınlar, meslek sahibi oluyor. Dikiş nakış, kuaför ve halı dokuma başta olmak üzere birçok meslek uzman eğitmenler tarafından kursiyerlere öğretiliyor....

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Emine Erdoğan Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi’nde açılan meslek edindirme kursları devam ediyor.

El sanatları, halı dokuma, kuaförlük, bilgisayar, giyim ve üretim, satış görevlisi başta olmak üzere 18 branşta açılan kurslar, kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Kadınların meslek öğrenmesi ve zamanını değerlendirmesi için açtığı kurslara katılan kadınlar, birbirinden değerli el emeği ürünler ortaya çıkarıyor. Özellikle dikiş nakış, kuaför ve halı dokuma kurslarında el becerilerini geliştiren kadınlar, diğer yandan da kendi üretimleri olan ürünlerin satışıyla aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Ayrıca anneleriyle birlikte kursa gelen çocuklar da, merkezdeki oyun alanında gönüllerince eğleniyor.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilirken, kurs kayıtlarının halen devam ettiği belirtildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum