Altın fiyatlarında durgunluk sürüyor:  Urfa'daki kuyumcular mevsimlik işçilerden umutlu;

Altın fiyatlarında durgunluk sürüyor: Urfa'daki kuyumcular mevsimlik işçilerden umutlu

Geçtiğimiz yılların en çok kazandıran yatırım aracı altının fiyatları, senenin son aylarında durağan bir seyir izliyor. Küresel ekonomik gelişmelerin etkisinde kalan ‘güvenilir liman’ın yeni yılda yükselip yükselmeyeceği merak konusu. Şanlıurfa’da kuyumcular, durgun geçen yaz aylarının ardından mevsimlik tarım işçilerinin kente geri dönmesini dört gözle bekliyor. Kentteki kuyumcular altının gramının yıl sonunda 2 bin lirayı bulabileceğini ifade etti....

ŞANLIURFA – Altın fiyatlarında bir süredir durağanlık hakimken Şanlıurfa’da yaz sezonu kuyumcuların beklentisini karşılamadı. Mevsim geçişlerinin hüküm sürdüğü bugünlerde de piyasada bir durgunluk var. Son günlerde altının gram fiyatlarındaki durağanlık piyasadaki durgunluğu olumsuz etkiliyor.

Ancak, Şanlıurfa’daki kuyumcular durgunluğun geçici olduğunu, altın fiyatlarının yıl sonunda 2 bin liraya kadar yükseleceğini belirtiyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Divanyolu Caddesinde sarraflık yapan Abdurrahman Kaya, altındaki son durumu BİHA’ya değerlendirdi.

Kaya, altın fiyatlarında uzun süredir yaşanan durgunluğa dikkati çekerek, “Altın fiyatlarında durgunluk var. Yaklaşık 1 aydan beri fiyatlar aynı seviyede. Bizim beklentimiz bu değildi. Urfa’da yaz sezonu da çok durgun geçti. Sıcaklar zaten kötü etkiledi. Kimse dışarı çıkmadı. Böyle olunca da alışveriş olmadı. Önümüzde kış sezonu var umuduz o. İnşallah iyi geçer” dedi.

KAYA: YIL SONU FİYAT BEKLENTİMİZ 2 BİN TL

Altının hala güvenli liman olduğunu ve yıl sonu fiyatlarında artış beklediklerini kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 1 aydır fiyatlar durgun altında. Ama hala güvenli liman. Türkiye’de en ucuz yatırım aracı. Şu anda yatırım amaçlı altın alınır. Yıl sonu fiyat beklentimiz 2 bin TL. Üstüne de çıkabileceğini düşünüyoruz. Zaten her sene sonu altın yüksek kapatıyor.”

Abdurrahman Kaya, altın fiyatlarıyla ilgili olarak cumhuriyet altının şu günlerde 11 bin 250, çeyrek altının 2 bin 820 ve yarım altının fiyatının ise 5 bin 640 TL seviyesinde olduğunu kaydetti.

DEMİR: CİDDİ ANLAMDA DURGUNLUK VAR

Sarraf Ali Demir ise Urfa’daki kuyumcuların en büyük beklentisinin mevsimlik tarım işçilerinin geri dönmesi olduğunu söyledi.

“Altında son 1-2 ayda ciddi anlamda bir durgunluk var” diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Durağanlık biraz daha devam eder. Yıl sonunda bu durağanlık yerini hareketliliğe bırakır. Yılbaşından sonra yine fiyatlarda durgunluk olur, mayıs-haziran ayında yükselme olur. Altın fiyatlarında bu yılda 1-2 defa oluyor. Urfa’da ise fiyatlarda yükseliş mevsimlik tarım işçilerinin gelmesiyle daha da artıyor. Genelde Urfa’da alımlar eylül-ekimde başlar, nisan-mayıs aylarına kadar devam eder. Ondan sonra durağanlık olur. Urfa’daki kuyumcuların en büyük beklentisi mevsimlik tarım işçilerinin geri dönmesi.”

“TANIDIK KUYUMCUDAN ALIŞVERİŞ YAPIN”

Yıl sonu altında artış yaşanacağını düşündüklerini belirten Demir, “Yaz sezonu mevsimlik tarım işçisi ailelerin şehir dışında olması, kentteki zirai faaliyetlerin devam etmesi nedeniyle durağan geçti. Büyük bir beklenti de yoktu zaten. Urfa’da yazlar durağan geçiyor” dedi.

Altın alacaklara ‘sahte altın’ konusunda uyarılarda da bulunan Demir, “Çeyrek, cumhuriyet ve yarım altın alan müşterilerimize, özelikle alışveriş yaparken tanıdık kuyumculardan alışveriş yapmalarını, ikincisi sahte ve düşük ayarlı altınlara dikkat etmelerini söylüyoruz. Bu konuda mağdur olanlar var” diye konuştu.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum