Ücretsiz ulaşım hakkının ihlal edilmesinden bıkan emekliler bakana mektup yazdı;

Ücretsiz ulaşım hakkının ihlal edilmesinden bıkan emekliler bakana mektup yazdı

Türkiye’deki özel halk otobüsü işletmecilerinin maliyet artışını gerekçe göstererek 65 yaş üstündekilerin ücretsiz ulaşım hakkını ihlal etmesinden bıkan emekliler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a mektup gönderdi....

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), 65 yaş ve üzerindekilerin şehir içi ücretsiz toplu taşıma hakkını kullanırken yaşadığı aksaklıkların giderilmesi talebiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a mektup gönderdi.

Mektubunda, 65 yaş ve üzerindekiler ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkının kanunla düzenlendiğini hatırlatan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, bu hakkın birçok ilde özel halk otobüsü işletmecileri tarafından ihlal edildiğini kaydetti.

“65 yaş ve üstündekiler için ücretsiz toplu taşıma hizmetinin bazı özel halk otobüsü sahiplerince sekteye uğratılmak istendiği açıkça görülmektedir” ifadesini kullanan Ergün, emekli ve yaşlıların yasal haklarını engellemeye yönelik tutum ve davranışların kabul edilemez olduğunu kaydetti. Ergün, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımızın bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetin farkında olarak, emekli ve yaşlılarımızın kazanılmış haklarının korunması yönünde göstereceğiniz her türlü gayretin destekçisi olacağımızı bilmenizi isteriz. Yaklaşan '1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü' vesilesi ile yaşlılarımıza yönelik bu tür girişimleri esefle kınıyoruz. Emeklilerimiz ve yaşlılarımız toplumun annesidir, babasıdır. Bu değerlerimize gösterilecek saygı ve ilgi toplumumuzun geleceğe güvenle bakmasının yegane ölçüsü olacaktır. Gerekli tedbirlerin bir an önce alınarak, yasal hakların; şahıs, grup ya da zümrelerin inisiyatiflerine bırakılamayacağının topluma ilk ağızdan anlatılmasını temenni ederiz".

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum