Urfa Valisi Şıldak: Gastronomi şehri ünvanı alanlardan eksiğimiz yok, fazlamız var;

Urfa Valisi Şıldak: Gastronomi şehri ünvanı alanlardan eksiğimiz yok, fazlamız var

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa’ya “gastronomi şehri” ünvanını da kazandırmaları gerektiğini belirterek, “Ekim ayında başvuru süreci tekrar başlıyor. Proje başvurusunda bulunacağız. Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok fazlamız var” dedi....

Şanlıurfa Valisi  Hasan Şıldak, " Basın mensupları ile buluşma" programı kapsamında yerel ve ulusal basın temsilcileri ile  bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın turizm açısından önemli bir potansiyeli barındırdığını vurguladı.

“Turizm şehri sözde olunmuyor, bunun altını doldurmamız lazım” diyen Vali Şıldak, şunları söyledi:

"Turizmde önümüzü görmemiz gerekiyor. Bunu master plan ile belgelendirmemiz lazım. Yapılan çok güzel hizmetler var. Bu şehirde turizme yönelik çaba göstermemek mümkün değil. Turizmde birlikte, Şanlıurfa çehresinin pozitife döndüğünü göreceğiz. Konaklama süresinin en az 4 güne çıkarılabileceği dopdolu bir şehir. Gastronomi şehri ünvanını da kazandırmamız lazım. Ekim ayında başvuru süreci tekrar başlıyor. Proje başvurusunda bulunacağız. Bu ünvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok fazlamız var. Kaliteli otel noktasında eksiğimiz var. Turizm şehri sözde olunmuyor, bunun altını doldurmamız gerekiyor. "

İşsizlik sorununa da değinen Vali Şıldak "İstihdam açığının kesin bir çözümü yok. Nüfus artışının bir sonucu diyebiliriz. Yatırımlardan daha çok pay almalıyız" ifadelerini kullandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum