Urfalılara ücretsiz elektrik sözü veren Kılıçdaroğlu'ndan bir söz daha!;

Urfalılara ücretsiz elektrik sözü veren Kılıçdaroğlu'ndan bir söz daha!

Şanlıurfa'da yerel yönetimler çalıştayında partililerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu mevsimlik tarım işçiliğinden eğitime, mülteci sorunundan turizme kentin sorunlarını dile getirdi. GAP üzerinden hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu "Su akıyor, siz bakıyorsunuz… Bunlar GAP'ı yapmayacak. Yapmak istemiyorlar" dedi. Elektrik sözünü yenileyen Kılıçdaroğlu Büyükşehir Belediyesi'ni aldıkları takdirde derslik sözü de verdi....

ŞANLIURFA- Bölge illerini kapsayan Güneydoğu Anadolu Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı için geldiği Şanlıurfa'da konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sorunları dile getirip çözüm önerileriyle de seçim startını resmen verdi. 

Kılıçdaroğlu'ndan önce bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın partinin 400 belediye hedefine dikkat çekerek “Hedefimiz 250 olan belediyemizin sayısını 400'e çıkarmak. 400 belediyemizi buluşturacağız vatandaşlarımızla. Çok çalışıyoruz. Kadim şehir Şanlıurfa'dayız. Yerel seçimler startınız veriyoruz” diye konuştu. 

Konuşmasında seçim çalışmasının Şanlıurfa'da başlatmalarının tarihi, kültürel nedenlerine değinen CHP Lideri “Yerel yönetimlerle ilgili ilk çalışmanın buradan başlatmamızın bir nedeni var: Peygamberler kentindeyiz. Sevginin, dostluğun, hasretin giderildiği bir kent. Şanlıurfa dünya açısından da çok önemli ve kadim bir kent. Milli mücadele tarihimiz için de önemli" dedi.

“BUNLAR GAP'I YAPMAYACAK”

Konuşmasında kentin sorunlarını tek tek sıralayan Kılıçdaroğlu öncelikle mevsimlik işçi sorununa değindi ve hükümete GAP üzerinden şu sözlerle yüklendi: 

“10 binlerce Şanlıurfalı Anadolu coğrafyasına dağıldı. Soğan, fındık, fıstık toplamak için… Onları acaba kaç siyasetçi gördü? Bu bizim kaderimiz mi? GAP Var. Dünyanın en büyük barajı var. Kaç yıl geçti. GAP İdaresi bile kuruldu. Nasıl oluyor da çiftçi hala kuyu kazıp elektrikle su çıkarabilir miyim diye arayış içinde? Su akıyor, siz bakıyorsunuz… Bunlar GAP'ı yapmayacak. Yapmak istemiyorlar. ”

“EĞİTİM FELAKET” DEDİ, DERSLİK SÖZÜ VERDİ

“Eğitim tam bir felaket” diyerek sert bir eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu nüfus mevcudunun kalabalık oluşuna vurgu yaparak 5 bin dersliğe ihtiyaç var. Elektrik için söz verdim. Derslik için de söz veriyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı vereceksiniz en geç 1 yıl içinde derslik yapacağız. 

HEM KENDİSİNE ÖZELEŞTİRİ HEM SEÇMENE SİTEM

Şanlıurfalılarla yeterince bir araya gelmediklerine dair öz eleştiri de bulunan Kılıçdaroğlu seçim startını Şanlıurfa'da vermelerinin bir sebebinin de helalleşme olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu ücretsiz elektrik sözünü de yineledi. 

"Kanal İstanbul diyenlere oy verdiniz, GAP diyenlere neden oy vermediniz?" diyerek Şanlıurfalı seçmenini de sitemini dile getiren Kılıçdaroğlu "Biz hatamızı söylüyoruz. Gelmedik oturmadık, derdinizi dinlemedik ama artık geldik. Gelmeye de devam edeceğiz. Pırlantı gibi bir kent nasıl yoksulluğa, açlığa, sefalete mahkum edilir. Onlar Kanal İstanbul dedi biz GAP dedik" diye konuştu. 

Katılan iller: Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Siirt, Van, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Kilis, Şırnak…

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum