Şanlıurfa’da hasar gören yüzlerce yapıya ilişkin komisyon kararı;

Şanlıurfa’da hasar gören yüzlerce yapıya ilişkin komisyon kararı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Şanlıurfa’nın Birecik ve Bozova ilçelerinde hasar gören konut, iş yeri, ahır ve samanlıklara ilişkin komisyon kararı açıklandı. Komisyon kararına itirazlar için süre verildi....

Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü,6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası Şanlıurfa’nın Bozova ve Birecik ilçelerinde hasar gören konut, iş yeri, ahır ve samanlıklara ilişkin komisyon kararının açıklandığını duyurdu. Komisyon kararlarına, 16 Ekim’e karar itiraz edilebilecek.

Kurumun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş İlinde 06.02. 2023 tarihinde meydana gelen deprem afetleri nedeniyle, Şanlıurfa İli Birecik ve Bozova İlçelerinde konutları, işyerleri, ahırları ve samanlıkları hasar gördüğü tespit edilen vatandaşlarımızdan alınan taleplerin 7269,4133,3177,7196 Sayılı Kanunlara göre Mahalli Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu tarafından incelenmesi neticesinde hak sahibi kabul edilenler ile hak sahibi kabul edilmeyenlere ait düzenlenen Komisyon kararlarını mahallinde ilan edilmiş olup, komisyon kararlarına itiraz etmek isteyen vatandaşlarımız 02/10/2023-16/10/2023 tarihleri arasında İlçe Kaymakamlıklarına red edilme gerekçesini ortadan kaldıracak belgelerle birlikte itiraz edebilirler".

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum