Urfa’da 2. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali düzenlenecek;

Urfa’da 2. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali düzenlenecek

Şanlıurfa'da 14-15 Ekim tarihleri arasında Ankara Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından 2. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali düzenlenecek. Festival, dünyanın bilinen en eski tapınak kompleksi Göbeklitepe'de, sinema sanatını ve tarihi bir araya getirecek....

2.Uluslararası Göbeklitepe Film Günleri Festivali geçmişten günümüze, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın ülkede ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor.

Bu festival ile tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin önemi vurgulanacak, Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatılaması amaçlanıyor.

   Göbeklitepe, insanlık tarihine ışık tutan bir arkeolojik keşif olarak bilinir. Ancak bu muazzam tarih öğesinin yanı sıra, sinemanın büyülü dünyası da son iki yıldır Göbeklitepe'de bir araya geliyor. 2. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinema sanatını ve kültürünü dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacılarla buluşturarak, büyüleyici bir deneyim sunucaki

AKADEMİ VE SANAT DÜNYASINDAN ÖNEMLİ İSİMLER FİLMLERİ DEĞERLENDİRDİ

 Bu yıl festivalin koordinatörlüğünü ise Doç.Dr. Zuhal AKMEŞE DEMİR ve Doç.Dr. Serhat ERDEM üstlendi.

Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, filmleri değerlendiren  jüri üyeleriyle akademik bir birikimi temsil ediyor. Ülkemizin farklı üniversitelerinden sinema akademisyenleri ve sinema eleştirmenleri festival jürisinde yer alıyor. Bu akademik yetkinlik, seçilen filmlerin sanatsal değerini ve kültürel anlamını daha da derinleştiriyor.

79 ÜLKEDEN TOPLAM 953 FİLM BAŞVURU YAPTI

79 ülkeden toplam 953 filmin yarıştığı festival jürisinde ;  Atatürk Üniversitesi’nden Doç.Dr. Serhat Erdem, Dicle Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç.Dr. Zuhal Akmeşe Demir, Harran Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Okutan Akalın, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Akademisyen yönetmen Ahmet Bikiç,TRT’den Mehmet Varış,Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Derya Öcal, Doç.Dr. Semra Kotan, Batman Üniversitesi’nden Doç.Dr. Eşref Akmeşe, Dicle Üniversitesi’nden Doç.Dr. Özcan Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ferhat Sönmez, Gümüşhane Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Neva Doğan, Harran Üniversitesi’nden Öğr. Gör.Dr. Ferhat Kaçar, İstanbul Üniversitesi’nden Doç.Dr. Özlem Arda, İstanbul Fenerbahçe Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gamze Nil Arkan ve Araş.Gör Türkan Türkay Ünlü, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Zeynep ÖZCAN, İstanbul Topkapı Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Dilek Şahinci, Kocaeli Üniversitesi’nden Doç.Dr. Mert Gürer ve Doç. Dr. Zeynep Varlı GÜRER, Dr. Öğr. Üyesi Nihan Dönmez, Muş Alparslan Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Feryat Alkan, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Doç.Dr. Nursel Bolat, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hıdır Polat, Crative Direcyor/senarist Esra Kaya, Harun Töle ve Furkan Akkurt yer aldı.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı, şunları kaydetti:

“14- 15 Ekim’de gerçekleşecek festivalde finalist filmler izleyiciyle buluşacak ve dereceye giren film yönetmenlerine plaketleri takdim edilecektir. 2. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, dünya genelinden gelen sinemacıları, sinema severleri ve sanatseverleri ve sinema akademisyenlerini bir araya getirerek, kültürel bir köprü oluşturuyor. Festival, sadece sinemayı değil, aynı zamanda insanların farklı kültürlerini ve bakış açılarını anlamalarına yardımcı olan bir etkinlik olarak öne çıkıyor.”

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum