İktidar ortağı Bahçeli’den öneriler;

İktidar ortağı Bahçeli’den öneriler

MHP lideri Devlet Bahçeli, emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmelerin enflasyonun üzerinde olması gerektiğini belirterek, “Zam kök ücrete yansıtılmalı” dedi. İktidar ortağı Bahçeli, esnaf ve ev hanımlarını da içeren birçok konuyla ilgili öneriler sıraladı....

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Bahçeli, depremin yaralarının sarılması çalışmalarına değinerek, “Birinci gündem konumuz, depremin hasarlarını tümüyle onarmak, yaraları sarmak, yeni ve güvenli 650 bin konutu inşa ederek teslim etmektir. Cumhurbaşkanımızın 1 Ekim'de TBMM'nin açılışındaki konuşmadan da anlaşılacağı gibi, deprem bölgesinde kurulan konteynerlerde 600 bine yakın vatandaşımız barınmaktadır” dedi.  

Konuşmasında birçok konuya değinen Devlet Bahçeli, emekli aylıklarına enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini söyledi. "Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacakları bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka seçenek ise kalmamıştır" diyen Bahçeli, "Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler, enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir" ifadelerini kullandı.

Küçük ölçekli iş yapan esnafla çiftçilerimizin prim yükünün hafifletilmesi, ev hanımlarına sigorta desteği sağlanması gerektiğini ifade eden  MHP lideri, "Bu çerçevede küçük esnafın emeklilik gün sayısı aşağıya çekilmeli ve 7200’e indirilmelidir" önerisi getirdi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü şerefine memurlarımızdan işçilerimize, emeklilerimizden esnaflarımıza, çiftçilerimizden dar ve orta gelirli insanlarımıza varıncaya kadar sosyal ve ekonomik yönden hepsinin yüzünü güldürmek boynumuzun borcudur".

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum