Başkan Yalçınkaya’nın çabaları sonuç verdi! Akçakale OSB kuruluyor;

Başkan Yalçınkaya’nın çabaları sonuç verdi! Akçakale OSB kuruluyor

Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için Ankara’da temaslarını sürdüren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın çabaları sonuç verdi. Kurulacak sanayi alanı Resmi Gazete’de yayımladı. Başkan Yalçınkaya “Bin fabrikanın burada bacası tütecek, 30 bin kişiye ekmek kapısı açılacak” dedi....

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın hayalini kurduğu ve ilçenin gelecek yüzyılını şekillendirecek dev yatırım projesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) resmen kuruluyor.

Akçakale’de 295 hektarlık yeni sanayi alanı kurulacağına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı, 3 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Göreve geldiği günden bu yana ilçedeki işsizliğe karşı, mevsimlik tarım işçiliğinin önüne geçmek için OSB kurulması talebini Ankara temasları kapsamında ilgili Bakanlıklara ileten ve her fırsatta bu hayalini dile getiren Başkan Yalçınkaya alınan karar sonrası sanayi alanının kurulacağı bölgeye gitti.

BAŞKAN YALÇINKAYA: BİN FABRİKANIN BACASI BURADA TÜTECEK

OSB’de bin fabrika kurulacağını ve 30 bin kişilik istihdam sağlanacağını belirten Başkan Yalçınkaya mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Akçakale’nin yüzyılını bu boş tarladan şekillendiriyoruz. 4 yıldır iş başındayız ve geldiğim günde beri her gün bütün Bakanlık kapılarında dediğim; Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) açalım. Çünkü Akçakale’nin sadece il dışında 30 bin mevsimlik tarım işçisi var. Yozgat’ta, Nevşehir’de, Konya’da hepsi mevsimlik tarım işçisi olarak bulunuyor ve yollarda trafik kazalarında can veriyorlar. OSB’de bin fabrikamız olacak. 7 bin de yerleşim alanımız olacak. Hem Akçakale, hem Harran, hem Suruç, hem Suriye hem de Urfa’ya hizmet edecek bir OSB. Konumu itibariyle mükemmel bir alan. İhracat ve üretim olacak. Bin fabrikanın burada bacası tütecek. Bu gayret, bu aşk, bu heyecanla göreve başladık. Bütün hedefimiz burada bin iş insanına iş alanı oluşturmak, 30 bin kişiye ekmek kapısı açmak, ihracat merkezini buraya taşımak. Marka şehir oluşturmak istiyoruz. Bu gayretle gecemizi, gündüzümüze kattık. Akçakale’nin önüne bu fırsatı koyduk. Bütün bölgeye hayırlı olsun.”

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum