Şanlıurfa'da arkeolojik kazılar için koordinasyon toplantısı;

Şanlıurfa'da arkeolojik kazılar için koordinasyon toplantısı

Şanlıurfa Taş Tepeler Projesi Neolitik Dönem Yerleşkesi Kazıları, Şanlıurfa Kalesi Kazıları ile Harran Ören Yeri Kazıları Koordinasyon Toplantıları Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı....

Valilik toplantı salonunda ilk olarak Taş Tepeler Projesi Neolitik Dönem Yerleşkesi Kazıları Toplantısı yapılırken, Kazı Başkanı Profesör Dr. Necmi Karul tarafından sunum yapıldı. Gün yüzüne çıkarılan 2 yeni heykelin de değerlendirildiği toplantıda kazı alanlarının genel durumu, gün yüzüne çıkarılan eserler, ihtiyaçlar ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından sağlanabilecek destekler değerlendirildi.


Taş Tepeler projesi kapsamında gün yüzüne çıkarılan 2 heykelin yapılan çalışmalara yeni bir soluk getirdiğini anımsatan Vali Şıldak, “3 ayrı oturum halinde kazı alanlarımızla ilgili hem sezon sonu değerlendirmeleri hem de kazı alanlarımızın ihtiyaçları noktasında kamu kurumlarımız ve yerel yönetimlerimiz tarafından sağlanabilecek destekler ve ihtiyaçların karşılanması noktasındaki girişimler konusunda bir koordinasyon toplantısı gerçekleştiriyoruz.” dedi.


TARİHİ URFA KALESİ TOPLANTISI


Taş Tepeler Projesi Neolitik Dönem Yerleşkesi Kazıları Toplantısının ardından yaklaşık 5 yıldır ziyarete kapalı olan tarihi Urfa kalesi kazılarıyla ilgili toplantı düzenleyen Vali Şıldak, kalenin son durumu hakkında Kazı Başkanı Profesör Dr. Gülriz Kozbe’den bilgi aldı. Önümüzdeki süreçte ziyarete açılması planlanan Urfa kalesinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Vali Şıldak, bölgede yapılan çalışmaları incelediğini hatırlatarak, Valilik başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının gereken desteği sağlayacağını ifade etti.


HARRAN ÖREN YERİ KAZILARI TOPLANTISI

Son olarak Harran Ören Yeri Kazıları Toplantısı düzenleyen Vali Şıldak, Kazı Başkanı Profesör Dr. Mehmet Önal’dan yapılan çalışmalarla ilgili genel bilgi aldı. Kentin adeta açık hava müzesini andırdığını hatırlatan Vali Şıldak, Harran Kalesi ile Ulu caminin mücevher değerinde olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle yapılan çalışmaların ardından bölgenin turistlerle buluşacağını ifade eden Vali Şıldak, kazılarla ilgili genel talepleri de değerlendirdiklerini söyledi.

Toplantılara; Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kaymakamlar, merkez ve ilçe belediye başkan yardımcıları, kazı başkanları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

 BİHA 


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum