İçişleri Bakanlığı’ndan yeni "çakar" talimatı;

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni "çakar" talimatı

İçişleri Bakanlığı’nın yoğun şikayetler nedeniyle eski bakan Süleyman Soylu döneminde usulsüz dağıtılan çakar lambaları toplatma kararı aldığı iddia edildi. Talimat, sürücülerin çakar lambalı araçlardan şikayetçi olduğu Urfa’yı da kapsar mı?...

Trafikte göze çarpan ve sürekli sürücülerinden yol isteyen çakar lambalı araçlar uzun süredir Türkiye’de önemli bir sorun. Urfa’da da sürücüler, trafikte çakarlı araçlardan şikayetçi.

Hatta Şanlıurfa’da eski vali Salih Ayhan döneminde trafikte amacına uygun şekilde kullanılmadığı için çakar lambaların toplatılması gündeme gelmişti ancak tam anlamıyla uygulanamamıştı.  

Halk TV'den gazeteci İsmail Küçükkaya’nın aktardığına göre, İçişleri Bakanlığı, yoğun şikayetler nedeniyle eski bakan Süleyman Soylu döneminde usulsüz dağıtılan çakar lambaları toplatma kararı aldı. Şimdiye kadar 2 bin 500 kişiye çakar verildiği iddia ediliyor. Şikayetler sonrası ise yeni çakar dağıtımı durduruldu.

Küçükkaya programda şunları söyledi:

“Bir çalışma başlıyor. Teyit ettim. Bakan Yerlikaya'nın talimatından sonra bu konuda yapılan çalışmalarla Bakan Yerlikaya, 'Çakar dağıtımını durduruyoruz' demiş. Yapılan incelemede bazı kişilerin hakkı olmamasına rağmen usulsüz şekilde çakar sahibi olduğu tespit edildi. Bunlar toplanmaya başladı. Benim edindiğim bilgiler Süleyman Soylu döneminde 2500 kişiye çakar kullanma yetkisi verilmiş. Bunlar tek tek inceleniyor. İçişleri Bakanlığı bunları geri çağırıyor. İçişleri, emniyet şeridi ihlailine karşı da inceleme başlattı.”

Şimdi talimatın, sürücülerin çakar lambalı araçlardan şikayetçi olduğu Urfa’yı da kapsayıp kapsamayacağı merak ediliyor.

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum