Vali Şıldak: Yerli tohum altın değerinde;

Vali Şıldak: Yerli tohum altın değerinde

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı....

Vali Şıldak’ı, Vali Yardımcısı Yasin Akgül ve GAP Tarımsal Enstitü Müdürü İbrahim Halil Çetiner karşıladı. Kurum ziyaretinde GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında, Şanlıurfa’da yetiştirilen tarımsal ürünlerle yapılmış tıbbi aromatik bitkisel ürünleri de inceleyen Vali Şıldak, yerli tohumun altın değerinde olduğunun altını çizerek bu konuda gereken desteği vereceklerini söyledi.

İncelemelerin ardından Vali Şıldak’a GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Çetiner tarafından yapılan sunumda; kurumun bölgesel görev alanı, personel sayısı, teknik ve idari birim, araştırma istasyonları, eğitim merkezleri, faaliyette olan ve devam eden projeler, bölgenin referans laboratuvarı, toprak, gübre, su, bitki ve gıda kalite analizleri, tescilli ürünler, yeni çeşit tahıl ürünleri, eğitimler, hayvan ıslahı projeleri, kadın çiftçilere eğitim projesi, ürün çeşitliliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları, bitki sağlığı ARGE çalışmaları, toprak-su ARGE çalışmaları, güneş pili sulama kanalı projeleri, yerel sebze çeşitlerini tarıma kazandırma çalışmaları ve organik tıbbi bitkiler gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Yerli ürünlerin desteklenmesi konusunda daha çok çalışacaklarını belirten Vali Şıldak, “Yerli ve milli ürünlerimiz bizler için altın değerindedir. Devletimiz bu konuda her türlü desteği veriyor, biz de yerli ürünlerin üretilmesi konusunda GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü aracılığıyla çiftçilerimize ve üreticilerimize her türlü desteği sonuna kadar vereceğiz.” dedi.

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum