Şanlıurfa'da bağımlılıkla mücadelede yeni adımlar!;

Şanlıurfa'da bağımlılıkla mücadelede yeni adımlar!

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi....

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi.

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının tedavisi, eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına, Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda; Şanlıurfa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öznur Bulut Gazanfer, Şanlıurfa’da yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan faaliyetlere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Bağımlıkla mücadelede; uyuşturucu, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılıklarında ilimizdeki kurumlar, STK'lar ve derneklerin önleyici tedbirlerinin yanında rehabilitasyon süreci ve tedaviler hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda Şanlıurfa’da bağımlılık konusunda durum tespit çalışmaları da ele alınırken bağımlılıkla mücadelede bugüne kadar alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler değerlendirildi.

Toplumu ve özellikle gençleri derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verilen toplantıda Vali Şıldak, toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliği ve toplumu tehdit eden uyuşturucu sorununun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini belirtilerek, toplumda farkındalığın artırılmasının bağımlılıkla mücadelede büyük önem taşıdığını vurguladı.

Toplantıda Vali Şıldak, Şanlıurfa’da bağımlılıkla mücadelenin kararlı ve sonuç odaklı olarak sürdürüldüğünü hatırlatarak, “Geleceğimizi tehdit eden bu tehlike karşısında verilen mücadeleye sadece güvenlik güçlerimiz değil, toplumun bütün kesimlerinin destek olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı katılımcıların öneri ve taleplerinin dile getirilmesi ile son buldu.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum