Kiralık sosyal konutlar geliyor;

Kiralık sosyal konutlar geliyor

Ekonomist İslam Memiş, kira sorununa bulunan sosyal konut projesini yazdı. Sistem nasıl işleyecek? İlk sırda hangi şehir olacak? Ne zaman başlayacak? İşte detaylar......

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024 yılında Türkiye'de sosyal kiralık konut projesinin başlayacağını iddia etti. Memiş, projenin dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını gidermek, çalışan eleman sorununu çözmek ve kavga ve cinayetleri sonlandırmak gibi hedeflere yönelik olduğunu söyledi.

Memiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yeni düzende satılık yok, kiralık var. Bu soruna çözüm 'Sosyal kiralık konut' projesinde olacak. Öncelik büyükşehirler. Dar gelirli vatandaşın konut ihtiyacını gidermek, çalışan eleman sorununun önüne geçmek, kavga ve cinayetleri sonlandırmak amaçlanıyor.

Kiralık sosyal konutlar uzun vadeli kira kontratları ile olacak. Kiralık sosyal konut projesi o kadar çok sevilecek ve talep görecek ki, bu işin tuttuğunu gören büyük inşaat şirketleri alternatif olarak 'Özel uzun vadeli kiralık konut' üretecekler.

Devletin belirlediği oranlar ile artış olacak. Hatta bu işe yerel belediyeler bile girecek. Belediyeler bile bu işi hem kazançlı hem de seçim yatırımı olarak görecek.

Ne zaman mı başlayacak? Benim tahminim 2024'ün ilk çeyreği. Yerel seçim öncesi ilan edilir ve başlanır. Dediğim gibi gözümüzün gördüğü her şeyi kiralayacağız."

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum