Musk'tan X'e bir müdahale daha;

Musk'tan X'e bir müdahale daha

Elon Musk X platformuna, kullanıcılarının hızına yetişemeyeceği özellikler eklemeye devam ediyor. Yeni gelecek özellik ise yok artık dedirtti....

Twitter’ı 25 Nisan 2022’de satın alan Elon Musk, platformda değişiklikler yapmaya devam ediyor. En dikkat çekici değişikliği yaklaşık 11 ay önce Twitter Blue için ücretli doğrulama başlatması oldu. Şimdi ise X, kullanıcıları için yepyeni bir deneyim sunuyor. Yeni özellik ne işe yarıyor? İşte yeni özelliğin ayrıntıları.

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter (X), kullanıcıların gönderilerine yanıt verebilecek kişileri doğrulanmış hesaplarla sınırlamalarına olanak tanıyan bir özelliği aktif etti. Bu, kullanıcıların kendi hedef kitlelerini kontrol etmelerini sağlayacak. Özellik, kandırma ve yanlış bilgilendirme girişimlerini azaltmayı amaçlıyor. Elon Musk, yakın bir zamanda yaptığı açıklamada, platformda sürekli olarak içerik paylaşan kullanıcıların yalnızca yüzde 20'sinin olduğunu belirtti. Bununla birlikte, platformdaki etkileşimlerin büyük bir kısmının yanıtlardan ve alıntılardan geldiğini de vurguladı.

Hukukçu-Yazar Cüneyd Altıparmak, konuya ilişki sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Altıparmak,  X'e yalnızca Blue hesapların yanıt verebilmesi özelliğinin getirildiğini belirtti. 

Altıparmak, “Cevap vermeyi maddi bir olanağa bağladığı için ifade özgürlüğü anlamında bir kısıtlama sayılabilir mi?” dedi.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum