Viranşehir'in lezzetleri ve kültürü İstanbul'da tanıtıldı;

Viranşehir'in lezzetleri ve kültürü İstanbul'da tanıtıldı

İstanbul’da bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ etkinliğine katılım sağlayan Viranşehir Belediyesi’nin standı, vatandaşlardan ilgi görüyor....

Şanlıurfa Dernekleri Federasyonu tarafından ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’nin bu yıl 2’ncisi İstanbul Atatürk Havalimanı etkinlik alanında düzenleniyor.

 Bugün başlayan ve 15 Ekim Pazar güne kadar devam edecek olan Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ne, Viranşehir Belediyesi de ‘Sabrın Diyarı, Kadim Şehir Viranşehir’ temasıyla katıldı.

Viranşehir'in kültürü, müziği ve lezzetlerini İstanbul'a taşıyan Viranşehir Belediyesi’nin standında; vatandaşlara sadece ilçede yetişen şelengo, şelengo turşusu, salçalı ekmek ve mırra ile Karacadağ pirinciyle kazanda pişirilen etli pilav ikram edildi.

 Tanıtım günlerinin ilk gününde en çok rağbet görmeyi başaran Viranşehir Belediyesi, standa gelen konuklara pul biber ve biber salçası da hediye etti. Ayrıca folklor ekibinin gösterileri de tanıtım günlerine ayrı bir renk kattı.

Standa gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenen Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik, gelen konuklarla sohbet edip, Viranşehir’in tarihi, kültürü ve yöresel lezzetlerinin yanı sıra ilçede yapılan ve yapılacak olan proje ve yatırımlardan da bahsetti.

İstanbul’da düzenlenen etkinlikte Viranşehir’i en iyi şekilde temsil etmeye ve ilçeyi tanıtmaya çalışacaklarını belirten Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik, 12-15 Ekim tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda açık olacak etkinliğe İstanbul’da ikamet eden Viranşehirlileri ve İstanbulluları davet etti.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum