Büyükşehir Meclisi’nde ‘şerh’ tartışması;

Büyükşehir Meclisi’nde ‘şerh’ tartışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısına, Cavsak Deresi’nin genişletilmesine ilişkin imar değişikliği teklifi damga vurdu. Teklife HDP grubunun şerh koyması üyeler arasında sözlü tartışmaya neden oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Sait Kaya, “Şanlıurfa halkı bu kararın altında HDP meclis üyelerinin şerh koyduğunu bilmeli” dedi....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı ikinci meclis birleşiminde gündeme gelen konu, tartışmalara neden oldu.

Toplantı, Meclis Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan, Cavsak Deresi’nin ıslah ve genişletilmesine ilişkin imar değişikliği maddesi, HDP ve AK Partili üyeler arasında sözlü tartışmaya neden oldu.

Okunan kararda, eski sanayi sitesinde Cavsak Deresi taşkın sınırının eklenmesine yönelik hazırlanmış imar planı değişikliği teklifinin komisyonca oy çokluğuyla kabul edildiği belirtildi.

Kararda, komisyon üyesi HDP Meclis üyesi Naide Kılıç’ın mevcut halin kalmasının uygun görüldüğü gerekçesiyle şerh koyulduğu belirtildi.

KAYA: HDP MECLİS ÜYELERİNİN ŞERH KOYDUĞU BİLİNMELİ

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Sait Kaya, “Şanlıurfa halkının hayati riskine neden olan, 17 insanın öldüğü taşkın derelerinin genişletilmesi ve büyütülmesine karşı çıkıyor bu parti” diyerek HDP grubunun şerh göstermesine tepki gösterdi.

Kaya, “Halk bunu bilmeli” diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Burada yapılan çalışma ve çalışmadaki niyet, yapıları dereden uzaklaştırmak ve dere taşlık alanını genişletmek. Burada demagoji yapmanın bir anlamı yok. Metinler yazarak burada yanlış bilgi vermenin bir anlamı da yok. Şanlıurfa halkı bu kararın altında HDP meclis üyelerinin şerh koyduğunu bilmeli. Dere ıslahat çalışması ile genişletiliyor, dere koruma bandı genişletiliyor ve parti buna karar alarak karşı çıkıyor. Halk bunu bilmeli. Şanlıurfa halkının hayati riskine neden olan, 17 insanın öldüğü taşkın derelerinin genişletilmesi ve büyütülmesine karşı çıkıyor bu parti. Ben buraya dikkat çekmek istiyorum.”

AİŞEOĞLU: KAYBETTİĞİMİZ YURTTAŞLARIMIZIN VEBALİNİ BİZİM ÜZERİMİZE ATAMAZSINIZ          

Kaya’nın açıklaması sonrası söz alan HDP Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu ise şunları söyledi:

 “Arkadaş demagoji yapmayın diyor ama öyle bir şey değil sayın başkan. Siz yıllardır bu kenti yöneten insanlarsınız. İktidar olan da sizlersiniz. Gelip buraya sadece biz bir dere yatağını ıslah ediyor, genişletiyoruz diye insanların bütün o vebalini üzerimize atamazsınız. Bu projeleri çok önceden Karaköprü yapılaşmaya yeni açılan bir alan ya, derenin dibine siz birçok katlı binanın imar iznine onay verdiniz. Biz sadece genel bir taslak olarak, bu derenin ıslahıyla bu sorunların hiç birini çözemezsiniz diyoruz. Ülkenin her yerinde sel felaketinin aldığı can kaybı bu iktidarın yönetime geldiği kadar hiçbir dönem yaşanmamıştı. Şuan kaybettiğimiz yurttaşlarımızın vebalini bizim üzerimize atamazsınız. Kendinizi bu şekilde aklayamazsınız. Biz bunu kabul etmiyoruz.”

Komisyonun kararı ile ilgili yapılan oylamada karar oy çokluğuyla kabul edildi. HDP üyeleri şerh düştü.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum