Şanlıurfa'nın tarihi, gastronomisi ve kültürü İstanbul'da;

Şanlıurfa'nın tarihi, gastronomisi ve kültürü İstanbul'da

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ‘İstanbul İl Tanıtım Günleri’ Şanlıurfa’nın geçmişe ışık tutan tarihi, damak çatlatan lezzetleri, UNESCO’ya aday müziği ile başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın tarihi, gastronomisi ve eşsiz kültürel değerleriyle ziyaretçilerini beklediğini aktardı....

Şanlıurfa’nın geçmişe ışık tutan tarihi, damak çatlatan lezzetleri, UNESCO’ya aday müziği ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı etkinlik alanında düzenlenen etkinlikle sınırları aşarak İstanbul’a ulaştı.

12 – 15 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’nin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Gastronomisiyle, müziğiyle, lezzetiyle, kültürüyle, tarihiyle, folkloruyla İstanbul’a taşınan Şanlıurfa Tanıtım Günleri etkinlik alanı ziyaretçilerin de ilgisini çekti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün üzerinde önemle durduğu konulardan biri olan Şanlıurfa’nın her alanda, her platformda tanıtılması noktasında Büyükşehir Belediyesi daha önce İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da Şanlıurfa Tanıtım Günleri düzenlemişti.

İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanında kurulan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi standı özel olarak tasarlandı her detayın titizlikle düşünüldüğü standa gelen yerli ve yabancı misafirlere Urfa Fıstığı, külünce ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Ayrıca, etkinlik süresince misafirlere de 1 ton çiğ köfte dağıtılacak.

Şanlıurfa Dernekleri Federasyonu tarafından Şanlıurfa Tanıtım Günleri etkinliğinin bu yıl 2’ncisi İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanında düzenleniyor. Etkinlikte kentin geleneksel el sanatları, yemekleri, halk oyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerleri tanıtılıyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL: ŞANLIURFA OLARAK BİZ DERİN BİR KÜLTÜRE SAHİBİZ

Şanlıurfa’nın eşsiz güzelliklerini görmek isteyen herkesi kente davet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa’dan İstanbul’a geldik. Birçok Şanlıurfalı hemşehrimiz burada yaşıyor. Biz Peygamberlerin esintileriyiz. Peygamberlerin gönüllerinin yansımalarıyız. Biz, ateşi suya çeviren; sabırla taşı eriten bir toplumuz. Şanlıurfa olarak biz derin bir kültüre sahibiz. Şarkılarımıza da konu olan “Urfalıyam Ezelden Gönlüm Geçmez Güzelden” söz bizde Şanlıurfa’nın her şeyin en güzelini içinde barındırdığını göstermektedir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sevgi, hoşgörü, tarih, turizm, gastronomiden bahsedersek akıllara Şanlıurfa gelir.” Diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL: FİLİSTİN’İN DEVLET MÜCADELESİNİ KIRAMADINIZ

İsrail’in ablukası altında bombalanan Filistin ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Beyazgül, “Cumhurbaşkanımız Dünya 5’ten büyüktür” demişti. Bugün Filistin’in bağımsız olmasını isteyenler çoğunluktadır. Ancak o 5 ülke veto hakları olan ülkeler bu duruma karşı geldiği için Filistin bunu hiçbir zaman başaramadı. Ama başarılamayan bir şey daha var. Filistin halkını köle yapamadınız. Onların devlet mücadelesini kıramadınız. Bu topraklarda kimse özgürlüğünü başka hiçbir şeye değiştirmez. Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep en yakın örnekleridir. Başkalarının özgürlüğüne göz dikenlerin sonları hüsran olacak.” İfadelerine yer verdi.

VALİ ŞILDAK: ŞANLIURFA’DA GÖREV YAPIYOR OLMAK AYRICALIK

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise Şanlıurfa gibi müstesna bir şehirde görev yapıyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

VALİ GÜL: ŞANLIURFA’NIN BÜYÜK BİR TURİZM POTANSİYELİ VAR

Şanlıurfa Tanıtım Günleri'nin açılışında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, ise Şanlıurfa’nın büyük bir potansiyelinin olduğunun altını çizdi.

KABAKTEPE: ŞANLIURFA KARDEŞLİĞİN VE DOSTLUĞUN ŞEHRİDİR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Şanlıurfa'nın kardeşliğin, dostluğun, birlikteliğin ve beraberliğin mayasını oluşturan en önemli kentlerden birisi olduğuna dikkati çekti.

GÖKSU: ŞANLIURFA MEDENİYET KURAN BİR ŞEHİRDİR

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise bazı şehirlerin medeniyet kurduğunu Şanlıurfa’nın da o şehirlerden biri olduğunu kaydetti.

ŞANSAL: ŞANLIURFA KADİM BİR GEÇMİŞE SAHİP

İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Şansal da Şanlıurfa’nın kadim bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum