Mülakatsız 1500 personel alımı yapılacak!;

Mülakatsız 1500 personel alımı yapılacak!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatla mücadele kapsamında 1500 memur alımı tarihi için bilgi verdi....

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatla mücadele kapsamında Ticaret Bakanlığı'na 1500 memur alımı yapılacağını söyledi.

Seçimlerden sonra hükümetin kurulması ile birlikte 2 şeye odaklandıklarını söyleyen Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"3 Haziran'da hükümetin kurulmasından sonra Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde en önemli hedeflerimiz enflasyonla mücadele ve hayat pahalılığının azaltılması, diğeri ise deprem bölgesinde çalışmalar, evlerin yapılması, depremzedelerin evlerine kavuşması olarak ortaya çıkmasını sağlamak.

Enflasyonla mücadele topyekun bir mücadele. Merkez Bankası'nın bir numaralı hedefi fiyat istikrarını korumak. Maliye Bakanlığının kredi maliye ve para politikaları, Merkez Bankası'nın faiz ve döviz politikaları bu amaca yöneliktir.

Ticaret Bakanlığı'na yüklenen görev ise piyasalarda fahiş fiyatlara karşı denetim ve mücadele etmektir. Bu şekilde enflasyonu azdırmaya çalışan kötü niyetli veya stokçulara karşı denetim yapmaktır. Biz bunları nasıl yapıyoruz? İl Ticaret Müdürlükleri bünyesinde denetim elemanları vasıtasıyla yapıyoruz"

1500 MEMUR ALINACAK

Bakan Bolat, açıklamasının devamında memur alımına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1500 memur alımını onayladığını söyleyen Bakan Bolat, en geç birkaç hafta içinde ilanın ÖSYM üzerinden yayınlanacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlık Teftiş Kurulundaki personeller üzerinden yapıyoruz. Elimizdeki yetki ile sektör ve ürünlere yönelik yönetmelikler çıkarıyoruz. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızdan aldığımız izinle çok yakında, birkaç haftalık süre zarfında ÖSYM üzerinden KPSS ile 1500 memur alımı gerçekleştireceğiz. Ve onları denetçi olarak yetiştireceğiz ve piyasada denetimlerde çalışacaklar"

KPSS tercihleri ile yapılacak 1500 personel alımında mülakat olmayacak. 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum