Turizm başkenti seçilen Urfa, turizm yatırım listesinde yok;

Turizm başkenti seçilen Urfa, turizm yatırım listesinde yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa’nın İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2023 Turizm Başkenti seçilmesinin ardından kentte yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu belirterek konaklamaya ağırlık verilmesini istemişti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 16 ilde bulunan on binlerce metrekare araziyi turizm yatırımlarına tahsis ederken Şanlıurfa’yı liste dışında bırakması dikkati çekti....

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Şanlıurfa’nın 2023 Turizm Başkenti ilan edilmesinin ardından Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz haftalarda başkent Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u ziyaret etti ve kentte yapılması gerekenleri anlattı.

Görüşmede heyet, Bakan Ersoy’a yapılacak hazırlıklar için taleplerini iletirken, Ersoy da Şanlıurfa’dan beklentilerini aktardı.

Bakan Ersoy, Şanlıurfa’da yatak sayısı yetersiz olduğu için konaklama konusunda atak beklediğini söylerken, otel yapılması için yatırımcılara arsa tahsisinde kolaylıklar tanıyacaklarını iletti. Ancak denildiği gibi olmadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 16 ilde bulunan on binlerce metrekare araziyi turizm yatırımlarına tahsis ederken, Şanlıurfa’yı liste dışı bıraktı.

Bakanlığın, kamu taşınmazı tahsisine ilişkin Resmi Gazete’deki duyurusuna göre, mülkiyeti hazineye ait olan Afyonkarahisar’da 3, Antalya’da 15, Aydın, Bursa, Denizli, Trabzon, Niğde ve Nevşehir’de 1’er, Erzincan ve Hatay’da 2’şer, İzmir’de 7, Kars ve Mersin’de 3’er, Muğla ve Ordu’da 4’er ve Yalova’da 2 arazi turizme tahsis edildi.

24 BİN YENİ YATAK

Açıklanan listeye göre, söz konusu tahsisler üzerine 24 binden fazla yatağa denk gelen 47 tane 3, 4 ve 5 yıldızlı otel, 4 tane 18 delikli golf sahası, 4 tane de günübirlik tesis yapılacak.

Şanlıurfa’dan ise turizme tahsis edilen herhangi bir arazi bulunmuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, 16 ilde bulunan on binlerce metrekare araziyi turizm yatırımlarına tahsis ederken Şanlıurfa’yı, kentin ‘turizm başkenti’ seçildiği bir dönemde, üstelik Bakan Ersoy’un kentte yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu belirterek konaklamaya ağır verilmesini istediği bir zamanda, liste dışında bırakması dikkati çekti.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum