Konut fiyatlarında ‘deprem’ etkisi sürüyor;

Konut fiyatlarında ‘deprem’ etkisi sürüyor

Türkiye’de deprem sonrası azalan yapı stoku ve yaşanan göç dalgası konut fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yapılan araştırmaya göre konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı en yüksek iller arasında Şanlıurfa’da yer aldı. Urfa’da ortalama konut fiyatı ise dudak uçuklattı....

Hızı yavaşlasa da konut fiyatları artmaya devam ediyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yapılan araştırmaya göre ülke genelinde eylül ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 seviyesinde gerçekleşirken, ortalama metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı 2 milyon 994 bin 30 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 16 yıl oldu.

En çok konut satılan 30 il üzerinde yapılan araştırmada, depremin etkisinin sürdüğü gözlemlendi. Azalan yapı stoku ve deprem bölgesinden gelen göç fiyat artışını beraberinde getirdi.

FİYATLAR DUDAK UÇUKLATTI

Araştırmaya göre, Urfa’daki konut satışlarındaki yıllık değer artışı dikkat çekti.

Hem depremden etkilenen hem de çevre illerden göç alan Şanlıurfa’da ise konut fiyatlarında değer artışı yüzde 84 olurken, ortalama metrekare fiyatı 12 bin 490 TL’ye, ortalama konut fiyatı 2 milyon 198 bin 240 TL’ye yükseldi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum