Urfa’da Gazze’ye destek İsrail’e lanet mesajı;

Urfa’da Gazze’ye destek İsrail’e lanet mesajı

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Şanlıurfa’da iki farklı camide gıyabi cenaze namazı kılındı, ölen Filistinliler için dua edildi. İsrail'in yaptığı saldırılara ilişkin kınama sloganları atıldı....

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için birçok ilde gıyabi cenaze namazı kılındı, protesto yürüyüşleri yapıldı.

Şanlıurfa’da da cuma namazı sonrası İsrail lanetlendi.

Şanlıurfa’da iki farklı camide İsrail protestosu yapıldı.

Dergah Camii’nde Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği, Eyyüp Peygamber Camii’nde ise İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi önderliğinden protestolar yapıldı.

Dergah Camii’nde Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği ‘Ordular Aksa'ya Cuması’ teması ile Filistin'de yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için önce İlahiyatçı Yazar Mustafa Küçük Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Daha sonra ardından Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği adına İlahiyatçı Sait Doğan basın açıklamasını okudu. Açıklama sırasında İsrail aleyhine birçok slogan atıldı.

Eyyüp Peygamber Camii’nde ise İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafında protesto edildi. Basın açıklamasını İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Attila okudu.

 Eyyüp Peygamber Camii’nde yapılan programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Şanlıurfa Jandarma İl Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Attila, Urfa'nın kanaat önderlerinden Seyda Molla, STK temsilcileri, vali yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için başlayan destek yürüyüşün vatandaşlar yaşamını yitiren Filistinliler için dua ederken, sık sık İsrail'in yaptığı saldırılara ilişkin kınama sloganları atıldı.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum